Київ

Архітектори видали дозвіл на заміну радянського герба на тризуб на меморіалі «Батьківщина-мати» в Києві

860 0
Проєкт мають закінчити до Дня Незалежності - 24 серпня.
Монументальна скульптура "Батьківщина-мати" у Києві/Фото: з відкритих джерел

Монументальна скульптура "Батьківщина-мати" у Києві/Фото: з відкритих джерел

13 липня Державна інспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на ремонт щита монумента «Батьківщина-мати» у Києві. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Проєктними рішеннями передбачається влаштування тризуба на щиті монумента, який відповідає зображенню на малому Державному Гербі України. Тризуб замінить старий радянський герб.

Замовником будівництва є Національний музей історії України у Другій світовій війні.
Очікується, що роботи стартують вже в липні. Проєкт мають закінчити до Дня Незалежності - 24 серпня.
 
Додамо, монумент «Батьківщини-мати» спорудили в 1981 році, є пам’яткою науки та техніки місцевого значення. Монумент вважається найвищою монументальною скульптурою в Європі. У 2022 році у додатку «Дія» провели опитування, у якому взяли участь 780 тисяч українців. 85% проголосували за те, щоб замінити радянський герб тризубом.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!