Донька загиблого Героя написала лист Королеві Великобританії, щоб Путін забрав солдат з України

5535 0
Навесні 2015 року фото трирічної дівчинки з Кропивницького Саші Матвієнко, котра стискає в руці орден «За мужність», облетіло мало не увесь світ.
Фото: Кропивницька міська рада

Фото: Кропивницька міська рада

Десятирічна Саша Матвієнко подорослішала і написала листа королеві Великобританії, в якому просить сказати президенту Росії Володимиру Путіну, щоб він забрав свої танки і своїх солдат з України. Про це повідомляє Кропивницька міська рада

«Ваша Величносте! Я, Саша Матвієнко, з українського міста Кропивницького. Мені 10 років, 7 з яких я живу без тата. Він був військовим, його вбили на війні на Донбасі. Мені дуже сумно, що ми тепер тільки вдвох із мамою. Зараз Росія знову лякає мою країну великою війною, а війна – це коли гинуть тата і багато, багато мирних людей. Я Вас дуже прошу, скажіть Путіну, щоб він забрав свої танки і своїх солдат від нашої землі. Я бачила на фото, що у вас маленькі правнуки. Вони щасливі, бо мають тата і маму. Я бажаю Вам миру і бути здоровою. Дуже вірю, що Ви поважна пані –  Королева Великої Британії, прочитаєте мого листа і попросите російського Путіна не вбивати українських людей», – написала у листі до Єлизавети II донька загиблого Героя.

Листа вони писали разом з мамою Іриною, з перекладом допомогла Сашина репетиторка з англійської мови. 

«Ми з донькою подумали, а чим ми можемо допомогти? Наш тато зробив все, що від нього залежало, його з нами немає, але це не означає, що ми маємо сидіти склавши руки у такий важкий для України час. Можливо, ця поважна пані, прочитавши наше послання, перейметься нашим болем й долею України і зробить бодай спробу вплинути на нашого північного сусіда і стримати його агресію», – зазначила Ірина Матвієнко.

Нагадаємо, що навесні 2015 року фото трирічної дівчинки з Кропивницького Саші Матвієнко, котра стискає в руці орден «За мужність», облетіло мало не увесь світ. Нагороду вона отримала замість свого батька, прикордонника Андрія Матвієнка, який під Саур-Могилою, рятуючи з-під обстрілу поранених товаришів, отримав смертельно поранення.

Незважаючи на шквальний вогонь російських найманців, він вивозив побратимів під Амвросіївку. Під час одного із рейсів автомобіль підірвався на фугасі, молодшого сержанта Матвієнка встигли доправити до шпиталю, але шансів на порятунок не було. Серце українського воїна перестало битися 7 серпня 2014 року.

Нагадаємо, Путін офіційно визнав незалежність «Л/ДНР». Більшість світових лідерів засудила рішення Путіна, оскільки воно порушує міжнародне право, а також суверенітет і територіальну цілісність України. Україна закликала західних партнерів, щоб коаліція не дозволила Росії розпочати третю світову війну. Після визнання так званих «Л/ДНР» підписав указ про введення російських військ на окупований Донбас. На кордоні з Україною перебуває близько 150 тисяч російських військових.

Уже 27 країн-членів ЄС одностайно схвалили перший пакет санкцій проти Росії після рішення Володимира Путіна визнати «незалежність» самопроголошених «Л/ДНР». Крім того, президент США Джо Байден заявив, що американський уряд запроваджує фінансові санкції проти двох російських банків, олігархів та шляхів погашення державного боргу РФ.

Американський президент також пообіцяв запровадити персональні санкції проти низки російських топ-бізнесменів та членів їхніх родин, однак не назвав їхні прізвища. За його словами, російська еліта, наближена до Кремля, також повинна «постраждати» через порушення Росією міжнародного права.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!