Дистанційне навчання у школах та коли у відвідувачів вимагатимуть Covid-сертифікати. Головне

1258 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Maryna Nikolaіeva on Unsplash

Фото: Maryna Nikolaіeva on Unsplash

Попередньо з 1 листопада у Львові почнуть вимагати у відвідувачів закладів Covid-сертифікати. Однак у міськраді не виключають, що нові правила можуть набути чинності скоріше, коли місто перейде через перевищені показники епіднебезпеки у регіоні у червону зону.

Львівські школярі із понеділка, 1 листопада, перейдуть на дистанційну форму навчання. Це і початкова школа, і старші класи. Очно тільки працюватимуть садочки. 

Читайте також: Топ-6 медичних міфів про Covid-19, Червоний Хрест і часник. Спростування МОЗ

У Львові через порушення карантинних обмежень закривають 11 закладів. Серед них – магазини, розважальні центри, кав’ярні тощо. Перелік тут

Щоб досягти колективного імунітету щодня потрібно вакцинувати хоча б 20-25 тис. людей. Наразі на Львівщині одну дозу вакцини від коронавірусної інфекції отримали 29% дорослого населення. Двома дозами вакцинувалися лише 20% людей, тобто лише кожен п’ятий. 

Читайте також: На проспекті Свободи у Львові демонтували маф

З 8 листопада українці, які мають протипоказання до щеплення проти коронавірусу, зможуть отримати довідку про це і уникнути карантинних обмежень у червоних зонах чи під час подорожей Україною. 

Львівщину можуть віднести до «червоної» зони епідемічної небезпеки щодо поширення Covid-19. Перевищені показники у нашій області стосуються рівня госпіталізації та захворюваності, заповнення ліжок і забезпечення киснем. 

Читайте також: 4 уроки виживання, або як нам вдалося відкрити новий ресторан у час пандемії

Тvoemisto.tv дослідило і спростувало основні тези, які транслює львівський Covid-дисидент Остап Стахів, а також з’ясувало, якими механізмами впливу користуються антивакцинатори та чому їм це може бути вигідно.

З історичних фасадів у центрі Львова демонтували майже два десятки незаконно встановлених кондиціонерів. 16 з них власники прибрали добровільно, ще 3 – зняли комунальники.

Читайте також: У Львові відновили вхідну браму будинку, де жив Станіслав Лем

У Львові помер лікар-ендоскопіст обалсної дитячої лікарні ОХМАТДИТ Микола Мандибура. У ці дні він боровся за одужання від Covid-19 в одній з лікарень міста.

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!