Київ

Епіцентр придбав на Видубичах у Києві державну ділянку зі складом брухту. Яка вартість

902 0
Загальна площа ділянки – більше 4 га. Вартість лота сягнула 211 млн грн.
Фото: Prozorro

Фото: Prozorro

Фонд державного майна 7 березня провів аукціон з приватизації цілісного майнового комплексу ДП «Укроборонресурси». Переможцем конкурсу стало ТОВ "Епіцентр К", яке запропонувало за нього майже 211 млн грн за початкової вартості 17,6 млн грн, йдеться на сайті Prozorro.Продажі.

Загалом у конкурсі взяв участь 21 покупець, а основним суперником Епіцентру було ТОВ "Констракшн Машинері" (офіційний дилер техніки JCB в Україні).

Діяльність підприємства "Укроборонресурси" полягає в комплексному перероблюванні та утилізації майна концерну "Укроборонпром", розповіли у ФДМ. Згідно з реєстрами, підприємство функціонувало як складський логістичний комплекс, основним видом діяльності якого в останній час була гуртова торгівля брухтом.

Читайте також: Фонд гарантування продасть завод «Електронмаш». Питання викликала ціна

При цьому останні роки підприємство було збитковим та накопичило понад 3 млн грн боргів.

У Фонді держмайна зазначили, що продаж цього підприємства ніяк не впливатиме на обороноздатність України, оскільки його не можна віднести до оборонного підприємства: «Від "оборони" у них лише назва залишилась», – кажуть організатори аукціону.
 
Додамо, До Єдиний майновий комплекс державного підприємства "Укроборонресурси" входить: 57 об'єктів нерухомого майна (площею 7421.6 м2), 3 автомобілі, комп'ютерна техніка та інше. Початкова вартість об'єктів становила 17,5 млн грн та сягнула 210, 6 млн.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!