Львівський фестиваль Шлях для людей з інвалідністю відбудеться у новому форматі

1449 0
Люди з інвалідністю можуть взяти участь у театральному конкурсі «Перевтілення».
Фото: фестиваль "Шлях"

Фото: фестиваль "Шлях"

У вересні відбудеться 15-тий фестиваль інклюзивних театрів Шлях. Уже розпочався прийом заявок на участь у Всеукраїнському інклюзивному театральному конкурсі для людей з інвалідністю. Взяти участь у ньому можуть індивідуальні митці та театральні колективи і групи з усієї України.

Читайте також: Львівський театральний фестиваль «Шлях» очолив рейтинг інклюзивних проєктів Українського культурного фонду

Учасники можуть подавати на конкурс творчі номери у трьох номінаціях: театральна вистава, малі театральні форми та індивідуальні театральні номери. Жанровість та театральні техніки можуть бути різними.

Зареєструватися можна за посиланням.

Для режисерів інклюзивних театральних колективів проведуть безкоштовний онлайн-курс «Театральна вистава: від ідеї до втілення»”, який складається із 6-ти майстер-класів. 

Вперше за 15 років фестиваль відбудеться у новому онлайн форматі.

У рамках фестивалю Шлях 14-27 вересня також відбудуться:

  • покази онлайн-вистав найкращих інклюзивних театрів з різних країн
  • три публічні дискусії про інклюзію в мистецтві

Читайте також: Непростий хлопець із Левандівки. Як Назар переборов себе та допомагає іншим

Інклюзивний фестиваль ШЛЯХ – це платформа для розвитку інклюзивного театру, який 15 років поспіль проводить благодійна організація «Непротоптана стежина». Також «Шлях» є учасником активної міжнародної спільноти інклюзивного театру, куди входять колективи з Польщі, Білорусі, Німеччини, Литви, Латвії та інших країн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!