У Львова могли забрати містобудівні повноваження та хто на Львівщині втік за кордон через «Шлях». Підсумки доби

4843 0
Нині 16 вересня та 570 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Високий Замок

Фото: Високий Замок

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 24 бойових зіткнення. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії та безпілотних систем завдали 6 ударів по районах зосередження противника.

Сили оборони за результатами ведення наступальних (штурмових) дій мали успіх в районі Кліщіївки Донецької області. Та  частковий – в районах Вербового та Новопрокопівки Запорізької області. Витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

Читайте також: Україна повернула тіла ще 51 загиблого захисника. Україна продовжуватиме пошуки та повернення тіл усіх героїв, які віддали свої життя у боях за незалежність України.

Та: Донька військової зіткнулась з мовним булінгом у київській школі. Дитина в спину почула іронічну фразу «вона прямо українка».

Акцент дня: Місто мікроісторій. Роман Кабачій про Київ, який повернув собі життя. Медіа-хаб «Твоє місто» продовжує проєкт «Мій Київ» – дискусію відомих публіцистів, істориків, письменників, журналістів, інтелектуалів, митців про Київ: яким містом він був до вторгнення росії, що формує його образ, як історія Києва впливає на його майбутнє та яким може бути його розвиток. Цього разу своїми рефлексіями поділився старший науковий співробітник Національного музею історії України у Другій світовій війні Роман Кабачій.

А також: Що у Львові з транспортом. Інтервʼю з директором департаменту мобільності. Транспортна система Львова є приводом для дискусій та непокоїть багатьох містян. Із настанням нового навчального року ситуація із заторами на дорогах тільки погіршилася. Про те, скільки одиниць нового транспорту закуплять, чому не вдається знайти водіїв та чи будуть підвищувати вартість проїзду, розповів Tvoemisto.tv директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило.

Ключові події:

1. Шуфричу оголосили підозру у державній зраді. Слідчі з’ясували, що Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента фсб, завдання якого – координація російської агентури в Україні.

На цю ж тему: Коломойському вручили ще одну підозру. З 2013 по 2014 роки олігарх незаконно заволодів 5,8 млрд грн.

2.  Кабмін схвалив проєкт держбюджету-2024. Що у ньому передбачили. Уряд планує збільшення зарплат вчителям.

На цю ж тему: Середній розмір пенсії підвищать до 6 тисяч гривень. Як відбуватиметься індексація. Завдяки реформі середній розмір пенсії зросте вже у 2024 році.

3. Понад 2 тисячі чоловіків призовного віку виїхали зі Львівщини через «Шлях» і не повернулись. Список організацій, які їм допомогли. Лідирують у рейтингу дві організації, зареєстровані у Миколаєві Львівської області.

На цю ж тему: Причетна до втечі майже 200 ухилянтів через «Шлях» виявилася родичкою Козицького. Він відреагував. Наталія Муха очолює миколаївський осередок товариства «Просвіта» та керує миколаївським народним театром «Хліб».

4. Львівська райрада не зібралася на позачергову сесію. На ній хотіли забрати повноваження у сфері містобудування. Львівська районна рада учора скликала позачергову сесію, на якій мала розглянути питання про делегування Львівській районній військовій адміністрації повноважень у сфері містобудування та архітектури. Згодом на сайті райради з'явилося повідомлення, що 16 позачергова сесія не відбулась у звязку з відсутністю кворуму.

Читайте також: У Львові більше ніж на тиждень відключать гарячу воду на декількох вулицях. Перелік. Відновити водопостачання планують 27 вересня.

5. Навчитися нового. Де та які корисні навички можна освоїти в Києві. У Києві є безліч можливостей для того, щоб розширити свій спектр навичок та відкрити для себе нові захоплення. Чи мріяєте ви навчитися стріляти з лука, розтопити метал у ковальській майстерні, власноруч створити шедеври з глини на гончарному колі, або може відчути вітер у волоссі на мотоциклі, чи оволодіти мистецтвом екстримального водіння автомобіля – у Києві можна знайти цікаве для кожного.

«Твоє місто. Київ» підготувало добірку захопливих місць, де ви зможете навчитися цьому та багатьом іншим новим навичкам.

Читайте також: У жовтні відбудеться 30-й Lviv Bookforum. Програма фестивалю. Долучитися можна наживо і онлайн.

Та: Етнофестиваль та святкування Рош Га-Шана. Куди піти у Львові на вихідних.

Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій.

Погода у Львові: Якою буде погода на вихідних у Львові. Прогноз синоптиків. Нині у місті мінлива хмарність, без істотних опадів. Удень 22 – 24° тепла. У неділю, 17 вересня, хмарно, але з проясненнями. Вночі без істотних опадів, однак вдень можливі короткочасні дощі та грози. Уночі 10 – 15°, вдень 23 – 28°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!