Чи буде жорсткий карантин в Україні та про що домовився Лукашенко з Путіним. Головне за минулу добу

2455 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: engin akyurt for Unsplas

Фото: engin akyurt for Unsplas

Covid-19 – Головне. Кабмін не розглядатиме впровадження жорстких обмежувальних заходів у випадку другої хвилі коронавірусу, натомість покладатиметься на адаптивний карантин і локалізацію сплесків захворювання.

У МОЗ рекомендують освітнім закладам організовувати проведення занять на свіжому повітрі. На думку міністра охорони здоров’я Степанова, учневі буде достатньо однієї одноразової маски на день.

Читайте також: Групи подовженого дня у школах працюватимуть. Але є умови

Однією з епідпричин для запровадження обмежень на в’їзд в Україну іноземців стало святкування в Умані хасидами свята Рош ха-Шана, проти якого виступила влада Ізраїлю.

Туніс вніс Україну до списку країн «червоної» зони через ріст кількості хворих на коронавірус Covid-19, тож українські туристи вже не можуть відвідувати цю країну.

Польща заборонить польоти з 46 країн, включаючи Францію і Іспанію. Україна не входить до цього переліку. Нові правила набудуть чинності з 2 вересня.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 215 осіб (203 – напередодні). Разом 13 978. Одужало – 4 173 (плюс 112), померло – 381 (7 – за добу).

Лабораторні центри провели 1 435 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 1 240.

В Україні Covid-19 виявлено у 2 438 осіб (1 974 за попередню добу). Загальна кількість 114 497 пацієнтів. Одужало – 55 083 (плюс 866), померло – 2 451 особи (плюс 48).

Читайте також: Україна вперше закупила стовбурові клітини коштом держбюджету

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 13 978 (деталі – дивися вище), далі Київ – 12 719 осіб (плюс 251), Чернівецька – 9 855 (+ 155) та Рівненська – 8 921 (+ 103 осіб) області.

Найбільше випадків за добу: у Києві – 251 нових хворих, померли аж 9 хворих. Ще 92 нових випадки і 2 летальних зафіксовано в Київській області. У Харківській – 242 нових випадки і 1 летальний, Тернопільській – 233 хворих, померли 3 хворих, Львівській, відповідно – 215 і 7 летальних, Одеській – 214 і 6 областях .

Лукашенко – Путін. Увечері 28 серпня на центральну площу в Мінську прийшли дівчата, які стояли в ланцюгу солідарності і співали. Через деякий час їх оточив ОМОН.

У Мінську затримали ще одного члена Координаційної ради – Віталія Кривка.

В.о.президента Білорусі Лукашенко заявив, що домовився з главою РФ Путіним про використання спільного угруповання військ в разі загрози з Заходу.

Як заявив речник Путіна Пєсков, російські силовики, виділені для можливої ​​допомоги Лукашенку, «достатньо озброєні».

Читайте також: «Щоб не сиділи перед телевізором». Як компанія зі Львова промує активний відпочинок

У Кремлі заявили, що тривають контакти російської фінансової влади із білоруськими колегами з питань рефінансування боргу Білорусі.

У Білорусі з 28 по 31 серпня проводяться комплексні тактичні військові навчання на Гродненському напрямку поблизу кордону з Литвою.

Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс вважає, що Євросоюз не може виключати вторгнення РФ у Білорусь і повинен надіслати Москві відповідний сигнал.

Конституційний суд – НАБУ – «Роттердам+». Конституційний суд 28 серпня визнав, що обмеження зарплат держслужбовців і суддів в період карантину є незаконним.

КС також визнав неконституційним указ про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро України.

Читайте також: У центрі Львова відкрили перший у місті океанаріум

У НАБУ зазначили, що це рішення є політично вмотивованим і наголосили, що воно не передбачає автоматичного звільнення Ситника. У Законі України «Про НАБУ» є вичерпний перелік підстав звільнення директора Нацбюро з посади, рішення КС серед них немає.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який керує справою з боку САП, вніс постанову про закриття справи «Роттердам+». Причиною є експертиза СБУ, яка встановила нібито відсутність збитків.

У НАБУ заявили, що оскаржать це рішення. Ще два дні тому прокурор САП обговорював на нараді, як краще рухатися по справі, а тепер вирішив закрити її «з незрозумілих причин».

Летальна зброя – Навальний. Україна розраховує найближчим часом отримати реальну військову допомогу від Британії, в тому числі значний контракт на летальну зброю.

Читайте також: Читайте також: 45 країн відкрили свої кордони для України. Куди можна поїхати

Cтан російського опозиціонера Навального залишається важким, але симптоми холінергічного кризу, викликані речовиною, якою його отруїли, зменшуються.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!