Як львів'яни голосуватимуть у другому турі та Covid-19 у дітей. Головне за минулу добу

6651 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Markus Spiske for unsplash

Фото: Markus Spiske for unsplash

Вибори 2020. У ЦВК заявили, що другий тур виборів мерів у окремих містах може пройти не в листопаді, як очікується, а в грудні у зв’язку з можливими судовими розглядами.

Логіка другого туру інша, ніж першого. За словами політолога Віктора Тарана, тут може піднятись протестний електорат, що не підтримує жодного з кандидатів, і можуть зіграти загальнонаціональні фактори. Шанси на перемогу абсолютно рівні в обох кандидатів.

Читайте також: Найнижча явка за всю історію Незалежності або Чому не всі львів'яни дійшли до дільниць

Керівниця українського центру вивчення громадської думки Соціоінформ Наталія Зайцева-Чіпак вважає, що прихильники Зінкевича і Рущишина більшою мірою схильні підтримувати Садового, а Кошулинського – Синютку.

До Львівської облради проходять дев’ять партій. Лідирує «Європейська солідарність» – 30,6% виборців. Також проходять партії «Слуга народу» – 9,58%, «Самопоміч» – 8,65%, ВО «Батьківщина» c 7,47%, «Голос» – 6,6%, ВО «Свобода» – 6%, Народний рух України – 5,7%, «Українська Галицька партія» – 5,6%, «За майбутнє» – 5,09%.

У бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини вважають, що виборчий процес на місцевих виборах в Україні пройшов спокійно і був добре організований, але опитування президента створило перевагу для «Слуги народу». Як стало відомо, його проводило ТОВ «Зе медіа» – сфера діяльності виробництво кіно, відеофільмів і телевізійних програм.

Читайте також: Кого обрали громади головами ОТГ на Львівщині. Оновлюється

Ексдепутат Лозінський, якого засуджували до 15 років ув’язнення за вбивство, переміг у виборах голови ОТГ поруч з місцем убивства у Кіровоградській області.

Україна заборонила в’їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 335 особи (405 – напередодні). Разом 27 608. Одужало – 10 741 (+ 32), померло – 783 (+ 6).

За добу лабцентри зробили 1 291 ПЛР-тестів. Залишку проб у холодильнику немає.

В Україні Covid-19 виявлено у 5 426 осіб (5 231 за попередню добу). Загальна кількість 348 924 пацієнтів. Одужало – 142 537 (+ 1 029), померло – 6 464 особи (+ 73).

Читайте також: Назвали район Львівщини, де на вибори прийшло найбільше мешканців

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 34 362 (+ 308), Харківська – 33 250 (+ 478), Львівська – 27 608 (+ 335) та Одеська області – 22 179 (+ 348).

Covid-19 – Головне. 26 жовтня почало діяти нове епідемічне зонування, за яким Сокальський район потрапив у червону зону епіднебезпеки. Тут вводять посилені карантинні заходи. Зокрема, поїзди № 6053 Сокаль – Львів, № 6056 Львів – Сокаль, № 6307 Ковель – Ізов – Червоноград, № 6302 Червоноград – Ізов – Ковель зупинятимуться на станції Сокаль лише для висадки пасажирів.

Решта населених пунктів Львівщини – у помаранчевій зоні.

У Львові збирають гроші на фонд швидкого реагування, який забезпечуватиме кисневими концентраторами людей удома, допоки ті чекають на госпіталізацію.

Читайте також: У Львові прооперували 7-річну дівчинку, яка проковтнула дротик-декорацію із торту

У львівську дитячу лікарню ОХМАТДИТ госпіталізували 3-річну дівчинку з підозрою на коронавірус та хворобу Кавасакі, а на вихідних ще 4 малих пацієнти поступили з гематологічною патологією.

Діти, які не мають симптомів захворювання, насправді переносять менше вірусу, аніж ті у котрих хвороба проявляється. Про це йдеться у дослідженні, яке проводилося серед 817 дітей в дев’яти американських та канадських лікарнях, результати опубліковано в Journal Clinical Microbiology.

Суди – Янукович. Окружний адмінсуд Києва ухвалив викреслити з держреєстру інформацію про Ситника як директора НАБУ.

Суддя Вищого антикорупційного суду Воронько відмовився взяти експрезидента Януковича під варту у справі щодо Межигір’я.

Читайте також: Україна закупила «Ремдесивір», який ВООЗ визнала недієвим при лікуванні Covid-19

Страйки в Білорусі. Страйкують заводи, протестують студенти – закінчився строк ультиматуму, який опозиціонерка Тихановська висунула самопроголошеному президенту Лукашенку. Його зміст – випустити політв’язнів, зупинити насильство і оголосити нові президентські вибори. Білоруські правозахисники повідомили про щонайменше 210 затриманих.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!