Групи раннього догляду в садочках Львова. Де їх відкриють та на якому етапі проєкт

774 0
Групи відкриють для дітей, яким під час зарахування до дитячого садочка виповнилося 12 місяців.
фото умовне

фото умовне

У трьох закладах дошкільної освіти Львова створять групи раннього догляду за дітьми, яким під час зарахування до дитячого садочка виповнилося 12 місяців. Наразі в межах проєкту працюють з колективами дитсадків та навчають їх. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив начальник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк. 

«Зараз ми найперше працюємо з колективом, навчаємо їх, розробляємо методичні матеріали, комунікуємо з нашими партнерами з Мюнхена і згодом будемо реалізовувати групи раннього догляду. Якщо проєкт буде успішний, його реалізують і в інших закладах. Спільно з партнерами ми напрацювали конкретні КПІ, які показуватимуть ефективність і так ми будемо бачити результати», – зазначив Андрій Закалюк. 

Читайте також: У Брюховичах та Винниках відкриють модульні дитсадочки

За його словами, такі групи спершу з'являться в садочках №102, що на вул. Медової Печери, 13, №149, що на вул. Личаківська, 106б та №88 на вулиці Юрія Руфа, 37а.

Фінансування на проєкт спільне: кошти виділяє місто та партнери з Німеччини. Програму реалізовують у межах підписаного меморандуму між управління освіти ЛМР та освітянами із Верхньої Баварії (Німеччина).

Нагадаємо, рішення відкрити групи раннього догляду прийняли в межах програми «Майданчик змін». Проєкт передбачає:

  • створення груп раннього догляду за дітьми, яким на день зарахування до закладу дошкільної освіти виповнилося 12 місяців;

  • впровадження та безпосередня робота закладів дошкільної освіти в рамках пілотного проєкту нової дошкільної освіти;

  • аналіз здобутого досвіду, врахування найкращих європейських практик та в разі потреби зміна освітнього процесу.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!