Відкриття нового пластового року у Львові та в Україні безкоштовно лікуватимуть інноваційними ліками. Підсумки доби

955 0
Нині 18 вересня та 572 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто/ Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/ Іван Станіславський

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки у Львові пролунав о 05:12, відбій – о 06:31. За попередньою інформацією було здійснено пуски ракет типу Х-101/555/55 з Ту-95.

За даними Повітряних сил ЗСУ, ракети маневрували в Хмельницькій, Вінницькій та Житомирських областях.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося понад 35 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 11 ударів по районах зосередження противника. Уражено 2 зенітно-ракетних комплекси, 11 артилерійських засобів, 3 склади боєприпасів та ворожу станцію РЕБ.

Читайте також: Як львів’яни можуть допомогти захисникам сьогодні. Актуальні збори. Тvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих українців, які збирають необхідне для потреб військових.

Ключові події:

1. У Львові відбулося відкриття нового пластового року. Фото. В умовах повномасштабної війни рік не матиме конкретної тематики, однак пріоритети залишаються незмінними – прищеплення любові до Бога та держави. Зокрема, в пластунів буде окремий напрям – волонтерство.

У відкритті пластового року взяли участь 1500 пластунів – це лише частина спільноти. Вступили цьогоріч до скаутської організації у області близько 400 дітей.

Читайте також: У львівські школи наберуть більше сторожів, щоб забезпечити доступ в укриття. «Перш за все, йдеться про нічних сторожів, які будуть завжди на місці і відкриватимуть мешканцям шкільні укриття під час повітряної тривоги (зокрема, вночі та на вихідних). Сьогоднішнє рішення виконавчого комітету дасть можливість школам забезпечити повноцінний доступ до укриттів», – пояснив керівник управління освіти Львова Андрій Закалюк;

2. У Львові безкоштовно лікуватимуть пацієнтів з генетичним захворюванням інноваційними ліками. У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі у Львові вперше в Україні розпочали лікування пацієнтів з муковісцидозом інноваційними ліками – модуляторами хлорного каналу. Вартість такої терапії дороговартісна – близько 300 тис. доларів на рік для одного пацієнта;

3. Нині більш, ніж на тиждень вимкнуть гарячу воду на деяких вулицях Львова. У зв’язку з аварійними ремонтними роботами на вул. Вернадського з 18 вересня не буде подаватись гаряча вода не декількох вулицях Львова. Відновити водопостачання планують 27 вересня.

Читайте також: Потяг Запоріжжя – Львів став найпопулярнішим цього літа. Ним скористалися 186 313 пасажирів;

4. Львівські реставратори відновили хоругву XVIII століття. За словами львівської реставраторки Марти Москаль, цю хоругву створили в період Бароко, що підтверджується її колористикою, зображеннями світла та емблематикою, такими як чаша та хрест.

Читайте також: Захисники піднялися на гору Ключ у «Сколівських бескидах». Серед військових був Василь Никорак, який підіймався на кріслі джульєтка та Андрій Голопапа з протезом;

5. На Львівщині планують створити новий Національний природний парк. Орієнтовна площа майбутнього парку складатиме 16790,6 га з включенням лісових земель та частини русла Дністра із водоохоронними зонами та заплавними прибережними територіями в межах Львівського та Стрийського районів.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!