30 років «Дзизі» та чи будуть зміни до мобілізації. Підсумки доби

980 0
Нині 27 серпня та 550 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Маркіян Прохасько

Фото: Маркіян Прохасько

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 04:01, відбій – о 06:23. Як інформували Повітряні сили ЗСУ, відбулися пуски крилатих ракет з Ту-95МС. Повідомлялося про роботу ППО на Черкащині та на підступах до Києва. Голова ЛОВА Максим Козицький закликав мешканців в укриття, оскільки ворожі ракети в області.

Офіційну інформацію про кількість та типи збитих цілей Повітряні сили оприлюднять згодом.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось понад 40 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 11 ударів по районам зосередження противника, 2 по пунктах управління, та 2 – по його ЗРК. Уражено 2 ворожі зенітно-ракетних комплекси та 4 артилерійських засоби на вогневих позиціях.

Читайте також:  У Повітряних силах пояснили, з чим пов’язані часті повітряні тривоги. 25 серпня було шість сигналів небезпеки. Польоти літаків рф були пов’язані з тренуванням льотного складу, з виходом в райони пусків.

Та: В Україну повернули ще 11 дітей, які перебували в росії або тимчасово окупованих територіях. Загалом вже вдалося повернути додому 161 дитину.

Акцент дня: «Дзизі» – 30 років. Розмова з Маркіяном Іващишиним про Львів і Полтву. Сьогодні, 26 серпня, виповнюється 30 років мистецькому об’єднанню «Дзиґа». Його співзасновник Маркіян Іващишин – був одним із провідників «революції на граніті» 1990 року, підприємцем, культурним, політичним та громадським діячем. В цей день Tvoemisto.tv пропонує розмову про громадянське суспільство, розвиток Львова, а також про гармонію міста і його мешканців, Полтву та парки з людиною дії.

«Я бажаю Львову процвітання, креативу та динаміки, хотілося б, щоб воно було в таких умовах, у яких є міста в європейських державах. У таких обставинах воно збереже лідерство, яке має зараз. Хоча вважаю, що зараз місто є дуже динамічним. Мені видається, що із ним поки що все добре – воно розвивається. Найбільше це проявляється в культурі у широкому розумінні, тобто в гуманітарній сфері».

На цю ж тему: У Львові відзначили 30-річчя «Дзиґи». Фото. Цих вихідних, 26 та 27 серпня, в арт-центрі «Дзиґа» відзначають 30-ліття мистецького об’єднання. В межах святкування відвідувачів проходять безкоштовні події: фотовиставка, концерт та дискусія. На низці з них побувало Tvoemisto.tv.

Ключові події:

1. Чи будуть зміни до мобілізації. Пояснення. «Змін до мобілізації не треба очікувати. Наша мобілізація почалася 24 лютого 2022 року. В перший день початку військової агресії були прийняті всі відповідні рішення Верховним Головнокомандувачем Збройних сил України, було проведено засідання РНБО, потім Верховна Рада проголосувала всі відповідні нормативно-правові акти, зокрема, що стосуються мобілізації», – пояснив Олексій Данілов.

2. Яким буде новий навчальний рік для львівських школярів. «Кожен навчальний заклад вирішуватиме, який формат програми застосувати. Але ми наполягаємо, щоб молодша школа вчилася офлайн. Рішення про зміни в програмі старшокласників приймає кожен заклад окремо. Це залежить від можливостей забезпечити сховищем наявну кількість учнів», – зазначив керівник міського управління освіти Андрій Закалюк.

3. Львівські депутати додатково виділили 450 тисяч грн на розвиток Шевченківського гаю. Кошти підуть на ремонт дахів двох музейних об’єктів історичної спадщини.

Читайте також: У Львові облаштують три нових сквери. Вони будуть у Франківському та Шевченківському районах міста.

4. Церковні свята у вересні. Коли відзначатимуть за новим календарем. У вересні очікуються такі Великі дванадесяті свята:

  • Різдво Пресвятої Богородиці (Перша Пречиста) – 8 вересня (раніше 21 вересня);
  • Воздвиження Чесного Хреста Господнього – 14 вересня (раніше 27 вересня).

Читайте також: Митрополита Львівського УГКЦ Ігоря обрали співголовою Ради Церков Львівщини. Раніше цю посаду обіймав Митрополит Львівський ПЦУ Владика Макарій (Малетич).

5. Кар’єр, водоспад Лазний та колиби. Маловідомі локації для відпочинку за Львовом. Львів’янам та гостям міста радять прогулятися в горах, насолодитися видами водоспаду та відпочити у колибах. Нові локації для відпочинку називає директор туроператора «Відвідай» Ігор Губіліт.

Погода у Львові: До + 34°. Скільки ще триватиме спека у Львові. 27 серпня хмарно з проясненнями. Можливі короткочасні дощі, грози та град. Уночі 14 –19°, а вдень 29 – 34°. 28 серпня теж короткочасні дощі, грози. Уночі 15 – 20°, вдень 27 – 32°. 29 – 30 серпня уночі 14 – 19°, а вдень 29 серпня 24 – 29°, 30 серпня – 20 – 25°. 31 серпня – 1 вересня короткочасні доні, грози. 2 – 4 вересня без опадів. Уночі 9 – 14°, вдень 23 – 29°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!