Хто нищить українські Карпати та збільшення випадків Covid-19 на Львівщині. Головне

997 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

У Рудках, що на Львівщині, фура в’їхала у магазин. За попередньою інформацією є троє загиблих. Помер 36-річний водій вантажівки та двоє дорослих пішоходів.

У МОЗ назвали області з найбільшою захворюваністю штамом «Дельта». В першій п’ятірці Чернівецька (68), Одеська (61), Рівненська (60), Івано-Франківська (58) та Тернопільска (52) області. На Львівщині – 24 випадки. 

Читайте також: Авіамоделювальники з Львівщини вибороли золото та срібло на етапі Кубка світу

На Львівщину прибуло більше 30 тисяч доз вакцини Pfizer. Нею у Львівській області щеплено вже більше 177 тисяч людей.

На Львівщині зростає кількість підтверджених випадків Covid-19. Так, лабцентри в області за останню добу провели 1 208 ПЛР-тестів, з яких 213 – позитивні. Днем раніше з 1 161 ПЛР-тестів позитивні зафіксували в 121 мешканця Львівщини.

Читайте також: Мушка та її друзі шукають нові домівки

Не тільки джипінг. Хто насправді нищить українські Карпати. Під час дискусії на Tvoemisto.tv джипер та засновник Grofa adventures&outdoor Ростислав Антимис розповів, чому шкода джиперів насправді не є більшою, аніж піших туристів, та як вирішити цю проблему.

Львів – у трійці українських міст з найбільш сприятливим бізнес-кліматом. Загалом у десятці рейтингу є Хмельницький (67,65), Івано-Франківськ (65,41), Львів (64,75), Мукачево, Бахмут, Тернопіль, Вінниця, Маріуполь, Олександрія, Мелітополь відповідно. 

Читайте також: Куди піти на вихідні у Львові. tvoemisto.tv рекомендує

Німецька компанія відкриє другий завод із виробництва сухих будівельних сумішей на Львівщині. Нове підприємство почне працювати в лютому 2023 року, сума інвестицій в завод становитиме 10 млн євро.

У Львові перевірять будинки, які досі відключені від газу. Причини щодо відключення є різні: 50% будинків відключені через борги, а 50% – з технічних причин. Наступного тижня відбудеться робочий виїзд за участю представників управління надзвичайних ситуацій та поліції, аби зробити перевірку. 

Читайте також: У «Дії» з’явилася послуга для призовників і військовозобов’язаних

У Львові з площі Галицької приберуть маф. Реконструкцію площі Галицької у Львові мають завершити до кінця цього року. Роботи з фонтаном ще продовжать весною. Також незабаром на площі демонтують один з кіосків з вуличною їжею. 

МОЗ подарує призи школам, у яких вакциновано 80% персоналу. Серед закладів розіграють комп’ютери, гарнітури та роутери.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!