Хто має викликати мобільні ковідні «швидкі» та викрадення людей в Білорусі. Головне за минулу добу

2025 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Ani Kolleshi for Unsplash

Фото: Ani Kolleshi for Unsplash

Covid-19 – Головне. МОЗ оновило рекомендації пацієнтам, які мають підозру на Covid-19. Так, у разі, якщо у вас є симптоми захворювання, – перш за все, слід повідомити про це свого сімейного лікаря дистанційно. «Організація виїзду мобільної бригади належить до функції сімейного лікаря», – заявила заступниця міністра Ірина Микичак.

Читайте також: Львів’ян просять визначити найважливіші проблеми Львова. Опитування

Якщо ж лікаря нема або сімейний відмовився викликати бригаду, треба телефонувати на регіональну гарячу лінію Covid-19. Тоді бригаду викличе диспетчер цієї гарячої лінії.

У двох школах Львова по одному класу перевели на 14 днів дистанційного навчання. Це школи «Джерельце», де Covid-19 у асистентки вчителя, та №46, де позитивний тест – в учня.

14 закладів середньої освіти Київської області повністю або частково переведені на дистанційне навчання через коронавірус в учнів та вчителів.

З 14 вересня в Івано-Франківську відкриються школи і дитсадки, попри віднесення міста до «червоної» зони.

Кабмін на позачерговому засіданні ухвалив постанову, що дозволить нарешті медикам отримати обіцяні доплати. Міністр Степанов обіцяє їх уже до кінця вересня.  

Читайте також: Партнерські пологи та коронавірус. Вагітні Львова готують колективний позов

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 186 осіб (188 – напередодні). Разом 15 881. Одужало – 4 750 (плюс 10), померло – 447 (5 – за добу).

За минулу добу лабцентри зробили 776 ПЛР-тестів. У холодильнику ще 1 043 проби.

В Україні Covid-19 виявлено у 2 174 осіб (2 107 за попередню добу). Загальна кількість 138 068 пацієнтів. Одужало – 62 606 (плюс 379), померло – 2 877 особи (плюс 31).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 15 881 (деталі – дивися вище), далі Київ – 15 276 осіб (плюс 244), Чернівецька – 11 272 (+ 163) та Харківська – 10 972 (+ 139 осіб) області.

Найбільше нових випадків за добу зафіксовано у Києві (244), Львівській (186), Тернопільській (165), Чернівецькій (163), Івано-Франківській (161) областях.

Викрадення в Білорусі. 7 вересня невідомі в центрі Мінська викрали членкиню президії Координаційної ради Марію Колесникову, прессекретаря Антона Родненкова, виконавчого секретаря Івана Кравцова. Їх місцезнаходження досі невідоме.

6 вересня в країні затримали 633 осіб, які брали участь у мирних акціях.

Читайте також: Світ не крутиться навколо мене, або Чому я ношу маску

Міноборони Білорусі привело в бойову готовність 1868-у артилерійську базу озброєння, 969-у базу резерву танків і 3 620-у артилерійську базу озброєння.

ЄС через місяць від початку протестів запровадить санкції проти 31 чиновника Білорусі, в тому числі проти глави МВС. А глава МЗС Німеччини Маас допустив введення персональних санкцій проти Лукашенка, якщо той не піде на діалог з опозицією.

Навальний вийшов з коми. Німецька клініка Шаріте, де на лікування перебуває отруєний російський опозиціонер Навальний, повідомила, що політика вивели з коми.

Лідери Франції та Великої Британії наполягають на невідкладних поясненнях РФ стосовно отруєння опозиціонера на російській території.

Читайте також: У Львові померла 19-річна дівчина, яка раніше захворіла на ботулізм

У Кремлі ознайомилися із записом телефонної розмови, яку в.о. президента Білорусі Лукашенко називає «доказом» того, що Навального ніхто не труїв.

«Золоті паспорти» олігархів. Кіпрська газета Politis опублікувала імена 34 власників «золотих паспортів», до правомірності видачі яких виникли питання. У списку 7 громадян України: бізнесмен Коломойський, його дружина та донька; партнер Коломойського по бізнесу Боголюбов, бізнесмен Григоришин, один із засновників «ІСД» Гайдук та його дружина.

Для отримання такого паспорта потрібно було інвестувати в економіку Кіпру 2 млн доларів.

«Тиша» на Донбасі – Посуха в Криму. Ексміністр закордонних справ Клімкін вважає, що порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку бойовиків, що призвело до загибелі одного українського військового і поранення ще одного, це дуже чіткий сигнал від Москви, що вона готова піднімати ставки.

СММ ОБСЄ зафіксувала після початку перемир’я 27 липня загалом 950 порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях.

Читайте також: У Львові запрацює співфінансування проєктів, на які львів’яни жертвують кошти. Хто може скористатися

З 7 вересня в окупованому Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районах почався найжорсткіший етап обмежень подачі води». Питну воду мешканцям подаватимуть по годинах – вранці і ввечері. Зокрема, у Сімферополі: з 6:00 до 9:00 і з 18:00 до 21:00».

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!