Історія ринку «Добробут» та ліки від Covid-19 в Україні. Головне

1157 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

5 лютого Україна очікує поставку перших 60 тисяч курсів препарату «Молнупіравір» для лікування коронавірусу. Це противірусний препарат прямої дії.

На Львівщині підтвердили ще 18 випадків штаму «Омікрон». Загалом за весь час підвередили 35 випадків. Зазначимо, що за вчорашню добу, 3 лютого, лабораторні центри провели 6 342 ПЛР-дослідження, відтак, позитивний результат отримали 2 369 осіб.

Читайте також: Що робити, якщо Дія не генерує сертифікат після «бустера»

У Львівській облдержадміністрації оголосили конкурс на пошук інвестора, який впроваджуватиме електронний квиток для оплати проїзду на маршрутах приміського та міжміського сполучення. 

Минулого тижня у Львові почали демонтаж частини ринку «Добробут», розташованого в середмісті: на площі Князя Осмомисла, за оперним театром. Керівництво ринку каже, що «зачищають» верхню частину через те, що деякі підприємці перестали провадити тут бізнес через фінансові труднощі. Що буде на вивільненій ділянці, не признаються. Тvoemisto.tv розповідає, що знайшли археологи на цій території, що планували побудувати на місці «Добробуту» та що тут могло би з’явитися.

Читайте також: Туреччина відкриває генконсульство у Львові 

У Львові петиція про добудову моста через вулицю Наукову із продовженням трамвайної колії до вулиці Трускавецької набрала необхідні п’ять сотень голосів. Збір підписів розпочали 15 листопада 2021 року.

У Львові на території спорткомплексу, що на вулиці Кастелівка, 8, у вересні цього року планують запустити тенісні корти. Крім того, буде громадський простір для батьків з дітьми. Наразі в бюджеті на спорткомплекс на вул. Кастелівка, 8 передбачено 1,5 мільйона гривень.

Читайте також: Війська Росії не готові до атаки на Україні, – дані розвідки

Міністерство освіти і науки України реорганізувало Університет банківської справи у Львові та приєднало його до Львівського національного університету імені Івана Франка. 

Упродовж 2021 року вартість квадратного метра у новобудовах у Львові зросла на понад 12% – з 18 300 грн у січні до 20 900 грн у грудні. За найменшу однокімнатну квартиру довелося віддати 1,19 млн грн, двокімнатна стартувала від 1,91 млн грн, а трикімнатна – не менше 2,2 млн грн.

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!