Івано-Франківщина має найбільше випадків Сovid-19 за добу та прогнози ВООЗ. Головне за ніч і минулу добу

4258 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Anastasiia Chepinska  FOR UNSPLASH

Фото: Anastasiia Chepinska FOR UNSPLASH

Covid-19 – Найголовніше. Внаслідок Covid-19 помер керівник Старосамбірського центру первинної медичної допомоги Василь Савенко. «Знову цей жахливий вірус забрав хорошу людину. Достойний чоловік і справжній лікар. Сумую разом з медиками Старосамбірщини», – написала заступниця МОЗ Ірина Микичак.

Медикам та водіям «швидкої» мають у 2021 році підняти зарплати. Зараз, за словами міністра Максимова, середня зарплата фельдшера екстреної меддопомоги становить 6 тис. гривень. МОЗ пропонуватиме закласти в бюджеті суму її зростання до 14-16 тис. грн.

Читайте такожМісцева влада може лише посилювати карантинні обмеження, – МОЗ

Також, згідно з пропозиціями зарплата водія швидкої має складати 10-12 тисяч гривень, диспетчера – 12-13 тисяч, лікаря – 20-22 тисячі гривень.

Україна активно веде перемовини стосовно поставки вакцини від коронавірусу і маттиме її відразу, як тільки вона з’явиться на світовому ринку. «Ми хочемо, щоб Україна однією з перших була забезпечена вакцинами», – заявив міністр Степанов.

Глава ВООЗ Тедрос Гебрейесус заявив, що наслідки пандемії коронавірусу будуть відчуватися протягом десятиліть. «Пандемія – це криза в галузі охорони здоров’я, яка трапляється раз на століття, і її наслідки будуть відчуватися протягом десятиліть», – сказав він.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 257 хворого (112 за попередню). Разом 9 783. Одужали – 2 372 особи (плюс 58 за дві доби), померло – 265 (плюс 5 за дві доби).

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 2 284 осіб (1 112 за попередню добу). Загальна кількість 72 168 пацієнтів. Одужало – 39 543 (791 за дві доби), померло – 1 725 особи (плюс 32 за дві доби).

Читайте такожСамотнім пенсіонерам, старшим 80 років, виплачуватимуть щомісячну допомогу

Перелік антилідерів дещо змінився: Львівська область – 9 783 (детальніші показники вище), Київ – 8 452 осіб (плюс 211 за дві доби), далі йдуть Рівненська – 6 195 (плюс 171) та Чернівецька – 6 061 (плюс 186 за дві доби) та області.

На Івано-Франківщині найбільше нових випадків Covid-19 за попередню добу – 115 нових заражень. Також велику кількість нових хворих на коронавірус за добу виявили на Львівщині – 112 та у Києві – 110.

Загальній показник летальності від Covid-19 по Україні складає 2,4%. Найвищий показник зафіксовано в Кіровоградській (5,1%), Черкаській (3,9%), та Закарпатській (3,8%) областях.

Кравчук – Режим (не) тиші. Глава делегації України в ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі Кравчук вважає, що представники окупованих територій Донецької та Луганської областей повинні сформулювати, яким вони бачать майбутнє регіону. У свою чергу, він пропонує особливу систему управління ОРДЛО.

За тиждень, що минув від початку перемир’я на Донбасі, бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає, повідомили в ООС. Зафіксовано 14 поодиноких неприцільних обстрілів з боку найманців РФ. 

Читайте такожДе на Львівщині хворіють на коронавірус. Статистика за районами

У свою чергу, лише з 27 липня до вечора 31 липня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 225 порушень режиму припинення вогню.

Медведчук в окупованому Криму. Нардеп від ОПЗЖ, кум президента РФ Путіна Медведчук та його дружина Марченко у неділю поїхали в окупований Крим на відпочинок. Вони на автомобілі «Мерседес» в’їхали туди через пункт пропуску «Каланчак». Раніше ЗМІ писали, що сім’я Медведчука володіє в Криму бізнесом та нерухомістю, який з’явився там вже після російської анексії.

Бойовики в Білорусі. Кілька членів російської ПВК Вагнера, яких раніше затримали у Білорусі, заявили слідчим, що вони через Мінськ прямували у Стамбул, де мали намір «оглянути Собор Святої Софії». Голова Слідчого комітету Білорусі Носкевич назвав виліт до Туреччини спланованим заздалегідь алібі, оскільки до аеропорту група так і не доїхала, хоча квитки були.

Норвезький лайнер – США – Греція – NASA. У МЗС України з’ясовують, чи є українці серед пасажирів норвезького круїзного лайнера Roald Amundsen, де стався спалах коронавірусу. Агентство Euronews повідомило, що на лайнері щонайменше 36 осіб інфіковані Covid-19.

Спільні навчання Військово-морських та Повітряних сил США пройшли у Чорному морі.

Читайте такожРегіони ігнорують нові обмеження МОЗ та світ напередодні нових потрясінь. Висновки тижня, що минув

У Греції зареєстрували найбільший з квітня «стрибок» кількості заражень коронавірусом – 110 за добу.

Космічний корабель компанії SpaceX Crew Dragon успішно приводнився у Мексиканській затоці у штаті Флорида. У NASA кажуть, що – це лише початок, далі – подорож на Місяць.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!