Київ

Керівниця Музею Голодомору подала до суду позов через бодішеймінг

888 0
Гасиджак вимагатиме відшкодування

В. о. директорки Музею Голодомору Леся Гасиджак подала до суду на Клима Братківського через те, що він розкритикував можливість обіймати посаду керівника Музею Голодомору людиною з її зовнішністю. Про це вона написала на своїй сторінці в facebook.

«Позовна заява (відповідач — Братківський Клим Сергійович) про захист гідності та ділової репутації, визнання інформації дискримінаційною та недостовірною та відшкодування шкоди — вже в Голосіївському районному суді м. Києва», — повідомила вона.

«Цей позов — це не тільки відстоювання моєї честі, а й підтримка іншим жінкам і чітка позиція: змовчати — це розв’язати руки новим хейтерам», – додала Гасиджак.

На сторінці організації «ЮрФем: підтримка», які представляють Гасиджак у суді, додали, що це логічне завершення підготовки вимог позовної заяви після хейту і бодишеймінгу.

«Ми розуміємо, що це досить складний і болісний процес для суспільства загалом, але наполягаємо на неможливості дискримінувати будь-яку людину за будь-якими ознаками. Чекаємо на відкриття провадження і цікавий судовий процес», — наголосила адвокатка Оксана Гузь.

Нагадаємо, історія розпочалась з цькування Лесі Гасиджак у соцмережах через її зовнішність. Тоді юрист Клим Братківський написав, що зовнішність новопризначеної директорки не відповідає займаній посаді, з чим погодились деякі коментатори. Проте більшість з них засудили лукізм у публікації. Тоді Гасиджак заявила, що готує позов до суду через образу честі та гідності.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!