Київ

Кличко пояснив, за які гроші в Києві перекладають бруківку

1192 0
Ці роботи проводяться без підрядників, аби зменшити витрати, тому найдорожче в ремонті – закупка піску та цементу.

Роботи з перекладання бруківки в Києві виконують силами комунальників, які отримують зарплату з бюджету. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ході пленарного засідання II сесії IХ скликання Київської міської ради 25 липня.

«Хочу зазначити, що бруківку перекладають на вулицях, де понад 50 років не було ремонту. Аби мінімізувати витрати, до процесу не долучають підрядників. Працюють ШЕУ (Шляхово-експлуатаційні управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них), знімають стару бруківку, калібрують її і знову викладають. Основні витрати на це – пісок і цемент. Працівники ШЕУ отримують заробітну плату в обох випадках – коли сидять чекають завдань або перекладають бруківку», – зазначив мер. 

Нагадаємо, на вул. Богдана Хмельницького закінчили перший етап ремонту, зокрема відновили рух смугами на підйом між вул. Хрещатик та вул. Терещенківською.

Також до кінця літа триватиме ремонт на вулиці Шовковичній.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!