Київ

КМДА збільшила висотність для новобудов на Подолі. Тепер зможуть будувати вище 9 поверхів

1355 0
В ареалі «Пивоварного заводу» (вул. Кирилівська, 35) дозволили будувати 13 поверхів.

У травні 2022 року Департамент охорони культурної спадщини КМДА затвердив документацію, яка збільшує максимальну висоту забудови Подолу в його історичній частині з 15 до 27 метрів, а в деяких зонах – до 42 метрів. Про це у Facebook повідомив експерт з проблем містобудування Георгій Могильний. У Департаменті у відповіді на запит підтвердили, що наказ вступив у дію.

Зокрема, що стосується дозволу будувати до 42 метрів – це виключно в одній локації. Ідеться про ареал пам'ятки архітектури місцевого значення «Пивоварний завод», що на вулиці Кирилівській, 35.

Висоту забудови підвищили відповідно до наказу 2021 року «на підставі коригування науково-проєктної документації з визначення меж і режимів використання зон охорони пам'ятки», яку розробили відповідно до історико-містобудівних досліджень «Оцінка впливу об'єкта проєктування «Будівництво житлового комплексу з об'єктами соціального і громадського призначення та підземним паркінгом в межах вулиць Фрунзе, Нижньоюрківської та провулка Мильного у Подільському районі м. Києва».

«Наказом Департаменту від 24.05.2022 №23 було затверджено межі й режими використання зон охорони пам'ятки ландшафту, історії місцевого значення "Історичний ландшафт Київських гір і долини р. Дніпро" на підставі відкоригованої науково-проєктної документації "Межі та режими використання зон охорони пам'ятки історії, ландшафту місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долини р. Дніпро», якою враховано вище наведені дослідження, зокрема по граничній висоті» – зазначили в Департаменті. 

Додали, що надалі можливе нове коригування науково-проєктної документації, зокрема й щодо максимальної висотності забудови. 

Зазначимо, в історичній частині Подолу максимальна висота забудови становить 15 метрів, тобто 5 поверхів. У тій частині Подолу, де немає історичних будинків – можна будувати до 27 метрів, тобто до 9 поверхів.

Пивзавод Ріхтера на Подолі забудовує А Development проєктом ЖК Ріхерт&Парк, нагадує Георгій Могильний. Також експерт зазначає, що наказу Департаменту від 24 травня 2022-го передував інший наказ департаменту від 29.11.2021 № 64, який визнав таким, що втратив чинність свій наказ від 18.12.2019 № 95, яким було встановлено обмеження висотності в 15 метрівІ відразу наказом № 65 затверджує вже нові режими з трьома зонами регулювання забудови і дозволеною висотою для них 27, 34 та 42 м. "Никоряк вирішив знищіти всю роботу Департаменту по ландшафтній пам'ятці за попередні майже два з половиною роки", - каже Георгій Могильний. 

Як ми писали раніше, журналісти показали, як виглядають та скільки коштують квартири у незаконній надбудові будинку-монстра на Подолі по вулиці Нижній Вал, 27-29.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!