Київ

КМДА направили власнику історичного будинку на Богдана Хмельницького припис щодо зупинки будівельних робіт

2441 0
Раніше об’єкт нерухомості був власністю збанкрутілого «Мегабанку».
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Департамент охорони культурної спадщини КМДА направив припис власнику будинку на вул. Богдана Хмельницького, 64 із відповідними пам’яткоохоронними вимогами. Про це повідомили у КМДА.

Зазначається, у приписі йдеться про припинення будь-яких робіт і надання профільному відомству необхідного пакету документів. Будівля за цією адресою в Шевченківському районі на обліку як пам’ятка або об’єкт культурної спадщини не перебуває. Проте, вона розташована впритул до будинку 66/1, який є пам’яткою історії місцевого значення.

«Фахівці Департаменту виїхали на місце одразу, як отримали повідомлення від громадськості щодо робіт у будинку на вул. Богдана Хмельницького, 64. Провели інспекцію, за результатами якої встановили проведення робіт на даху. Ми хочемо отримати від власника проєктну документацію щодо виконання робіт на зазначеному обʼєкті, зокрема в частині впливу будівельних робіт на об’єкт культурної спадщини, розташованому поруч», – зазначила в. о. директора Департаменту охорони культурної спадщини Ірина Черненко.

За її словами, з метою захисту та збереження об’єкта Департамент доручив Київському науково-методичному центру по охороні пам’яток провести історико-архівні дослідження, за результатами яких буде вирішене питання про його занесення до Переліку об’єктів культурної спадщини м. Києва.

Нагадаємо, раніше приміщення було власністю АТ «Мегабанку». Після його банкрутства будинок виставили на продаж.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!