Київ

КМДА оновлюватимуть підземний перехід і транспортну розв’язку біля Шулявського мосту за 34 мільйони

810 0
Активісти кажуть, що ці гроші можна використати більш доцільно.

У КМДА збираються реконструювати підземний перехід і транспортну розв’язку біля Шулявського шляхопроводу за 34,4 мільйони. Відповідний тендер з’явився на Prozorro.

Йдеться про роботи на перетині проспекту Перемоги з вулицею Гетьмана в Солом’янському та Шевченківському районах. За умовами тендеру, виконати реконструкцію підземного пішохідного переходу й транспортної розв’язки мають до кінця 2023 року.

Спочатку в старому переході проведуть демонтажні роботи – розберуть покриття асфальтової і асфальтобетонної підлоги, очистять дощоприймачі, розберуть облицювання стін із керамічних глазурованих плиток і накривні елементи парапету. Планують зробити поліпшене пофарбувати стелю водоемульйсійними сумішами і покласти нову керамічну плитку. На підлозі викладуть тактильну, попереджувальну й керамічні види плитки.

Читайте також: у Києві почали будувати частину Великої Кільцевої дороги від Богатирської до Оболонської набережної

«За ці гроші можна було побудувати 10 світлофорних об'єктів на найбільш небезпечних нерегульованих перехрестях міста. Або продублювати наземними переходами 10 перехресть з підземними», – коментують в ініціативі «Пасажири Києва».

Розкритикувала такі плани й депутатка Ксенія Семенова: «34 мільйони гривень місто планує злити в підземний перехід. Перехід обладнають 4 ліфтами. У 2019 році за 34 мільйони зробили надземний перехід на Гузара з ліфтами, які працюють коли як». За її словами, у «КМДА бояться наземних переходів, бо Київ стане». Як хороший приклад Семенова наводить безбар’єрний підземний перехід на Караваєвих дачах.

Нагадаємо, кияни продовжують збирати підписи під петицією про заборону будувати нові розв'язки у місті до закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу. Збір підписів закінчиться через 20 днів, наразі петицію підтримали менше 2400 киян.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!