Київ

Київське метро оголошує тендер на виготовлення букв для нових назв станцій

738 0
Тендер передбачає виготовлення чотирьох комплектів нових назв на кожну станцію, які будуть розміщені на колійних стінах.
Фото: Богдан Гдаль

Фото: Богдан Гдаль

КП «Київський метрополітен» оголошує тендер на виготовлення букв для нових назв двох перейменованих станцій метрополітену «Звіринецька» та «Площа Українських Героїв». Як повідомляє комунальне підприємство,

Відповідно до технічної специфікації літери мають бути виготовлені з полірованого, анодованого, литого алюмінію, а також мати всі необхідні кріплення до колійної стіни. Через особливість історичного стилю шрифтів, букви мають бути вироблені поштучно з дотриманням усіх пропорцій, радіусів, розмірів тощо.

Як зазначають у «Київському метрополітені», назва станції «Площа Українських Героїв» є найдовшою серед інших назв станцій столичної підземки та потребує виготовлення 104 символів. Для станції «Звіринецька» необхідно виготовити 52 символи. Комунальне підприємство закликає долучитися до участі в тендері компанії, які займаються виготовленням літер і зможуть запропонувати найвигіднішу пропозицію.

У КП також додали, що загалом під час комплексного перейменування станцій метрополітену, завдяки партнерській підтримці, були записані нові оголошення професійним диктором на студії звукозапису «Так треба продакшн». Також фахівці підприємства співпрацювали з носієм англійської мови, який на волонтерських засадах переозвучив оголошення англійською мовою. Окрім того, візуальну частину навігації, зокрема карти схеми та лінійні схеми (розміщені над дверима у вагоні) розробляються та оновлюються у співпраці з ГО «Агенти змін» вже протягом 8 років.

Додамо, що шрифти безкоштовно за власної ініціативи розробив шрифтовий дизайнер Богдан Гдаль. Також автор шрифтів отримав всі необхідні погодження від архітекторів станцій.

Нагадаємо, що депутати Київської міської ради підтримали рішення щодо перейменування двох станцій метрополітену, зокрема станції «Дружби народів» на «Звіринецьку» та станцію «Площа Льва Толстого» на «Площа Українських Героїв».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!