Київ

Київський метрополітен отримав ще шість вагонів із Польщі

655 0
Загалом столичне метро отримало 18 вагонів, постачання ще 42 планується до кінця поточного року.
Фото: КП «Київський метрополітен»

Фото: КП «Київський метрополітен»

Ще шість варшавських вагонів прибули до Києва в рамках технічної допомоги від польських колег. Про це повідомляє КП «Київський метрополітен».

«Наразі фахівці підприємства поетапно здійснюють огляд та перевірку отриманих вагонів, зокрема механічної частини. Попри те, що вагони серії № 81-717 також експлуатуються на лініях київського метрополітену, є низка розбіжностей, які необхідно врахувати при огляді та перевірці всього обладнання», – зазначив начальник підприємства Віктор Брагінський.

У КП «Київський метрополітен» розповіли, що зараз парк складає 821 вагон різних моделей та років випуску, із яких 656 вагонів радянського виробництва. Рухомий склад потребує обов’язкових регламентних робіт. Так, кожні 480 тисяч км (раз на 4 роки) вагони проходять заводський (від поточного до капітального) ремонт. У рамках ремонтних робіт проводять профілактику та ревізію обладнання системи керування, гальмівної системи, двигунів та здійснюють інші заходи для забезпечення безперебійної роботи рухомого складу та необхідного рівня безпеки руху.

Нагадаємо, на початку 2023 року мер Києва Віталій Кличко та мер Варшави Рафал Тшасковський підписали листа про співробітництво між метрополітенами обох міст, а саме про передачу польською столицею Києву 60 вагонів метро. Йдеться про ту ж серію вагонів №81-717, які експлуатуються у підземці Києва. 

Перша партія із шести вагонів прибула до Києва наприкінці квітня. Друга - у червні.

Брагінський відзначав, що для столичного метрополітену передача вагонів є відчутною підтримкою від європейських колег, адже більша частина рухомого складу виготовлена за радянських часів та зазначив, що поїзди метро будуть використані як технічні донори для заміни обладнання, вузлів і деталей наявного парку вагонів метрополітену при проведенні їх технічного обслуговування та ремонту.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!