Київ

Кияни просять подовжити роботу громадського транспорту на 30 хвилин в п’ятницю та вихідні

696 0
Кафе та ресторани у Києві працюють до 23:00, а громадський транспорт в цей час вже не працює

На сайті Київради з’явилась петиція про продовження часу роботи громадського транспорту у п’ятницю та вихідні та скорочення інтервалів руху.

Автор петиції аргументує, що у  вихідні та п'ятницю ввечері громадським транспортом користуються переважно люди молодого та середнього віку в достатньо великій кількості, які оплачують проїзд, тож продовження роботи громадського транспорту створить додатковий дохід Київському метрополітену та Київпастрансу. 

Також автор пропонує зменшити інтервал руху транспорту до 15-20 хвилин, щоб зробити поїздки більш зручними для повернення додому.

Нагадаємо, в кінці серпня Рада оборони міста Києва дозволила закладам громадського харчування продовжити час роботи на одну годину – до 23:00. Підприємці наголошували, що подовження часу роботи закладів сприятиме поліпшенню економічної ситуації у столиці, створенню додаткових робочих місць, збільшенню надходжень від податків, зборів і платежів до бюджетів усіх рівнів.

Додамо також, що мер Києва Віталій Кличко відхилив шість петицій про скасування зупинки громадського транспорту під час повітряної тривоги.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!