Львівські лікарі видалили 30-сантиметрову пухлину 20-річній дівчині

921 0
Пухлина була настільки великою, що блокувала роботу правої нирки.
фото: Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр

фото: Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр

Лікарі Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру ургентно прооперували 20-річну пацієнтку із Львівщини. Спеціалісти забрали з організму пухлину яйника розміром 30×30 см. Про це повідомили у центрі. 

Скарги на здоров’я в дівчини з'явились ще в липні минулого року. За словами пацієнтки, вона одразу звернулась до лікарів за кордоном, адже на той час там працювала. Медики призначили їй лікування шлунково-кишкового тракту, оскільки в дівчини були скарги на здуття живота. Однак лікування не давало жодного результату. Окрім того, біль щодня ставав дедалі різкішим, а живіт збільшився. 

До гінекологічного відділення закладу Львова 20-річна пацієнтка потрапила зі сильними болями внизу живота. Лікарі одразу провели всі необхідні обстеження. Пухлина була настільки великою, що блокувала роботу правої нирки. 

Читайте також: Чи часто онкологічні захворювання є спадковими

«Спочатку ми застентували сечовід, адже потрібно було рятувати нирку. А вже розблокувавши орган, провели хірургічне втручання – видалили пухлину та передали її на гістологічне дослідження. Оскільки дівчина дуже молода, операція була органозберігаюча. Якщо під час досліждження гістолог не побачить злоякісного процесу, то в майбутньому пацієнтка навіть зможе народжувати», – розповідає завідувачка гінекологічного відділення № 2 Світлана Струк. 

Нагадаємо, лікарі центру нещодавно також видалили дві пухлини одній жінці одночасно. У неї були пухлини грудної залози та сигмовидної кишки.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!