Львівський волонтер закликає обмежити деякі витрати для зростання оборони. Він зареєстрував петицію

1154 0
Одним з критичних напрямків є забезпечення армії дронами.
Фото: armyinform.com.ua

Фото: armyinform.com.ua

Львівський волонтер Святослав Літинський зареєстрував петицію щодо обмеження некритичних витрат для зростання обороноздатності України. Наразі вона зібрала 739 голосів з 25 тисяч необхідних, підписати петицію можна за посиланням.

Одним з критичних напрямків є забезпечення армії дронами, автомобілями, броньованими медичними евакуаторами та іншими необхідними речами. Тому волонтер створив петицію, щоб закликати уряд скерувати гроші на оборонні потреби держави.

«Ми ж купуємо барабани та ремонтуємо внутрішньоквартальні дороги чи дитячі майданчики, які не мають критичного значення на цьому етапі... І покладаємо постачання критично важливих товарів на плечі волонтерів, а не держави...», − зазначив Святослав Літинський.

У тексті петиції автор вимагає:

  • ухвалити відповідні рішення та відкласти всі некритичні витрати на період після війни;

  • всі вивільнені гроші скерувати на безпосередні оборонні потреби.

  • відкриті закупівлі і прозора, відкрита звітність за перерозподіленими сумами.

Зазначимо, що нещодавно уряд додав дрони до переліку товарів, на які волонтери можуть збирати без сплати податків.

Водночас управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації закупило 300 шкіряних барабанів в укриття. 

Також дивіться: 

  • Польський політик українського походження, депутат сейму II та III скликань, журналіст Мирослав Чех розповів, що можна вважати нашою перемогою; як Зеленський з командою намагається керувати думками українців; чому нам не догодить жодна влада та чи стане Україна пересічною нудною країною Східної Європи:

 

 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!