Львів’ян запрошують на екуменічний молебінь з нагоди хрещення Русі

2195 2
Сьогодні, 28 липня, в Україні відзначать річницю Дня хрещення Русі-України. З цієї нагоди у Львові проведуть низку тематичних заходів.
фото: loda.gov.ua

фото: loda.gov.ua

Так, о 17:00 год  на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбудеться екуменічний молебень за Україну за участю представників усіх Церков.

Зазначимо, щороку 28 липня Україна вшановує пам’ять князя Київського Володимира Великого – Хрестителя Київської Русі та День хрещення Київської Русі – України.

Ознайомитися з повною програмою святкувань можна за посиланням

Читайте також: Владика Борис Ґудзяк про Львів та недовіру

Додамо, Хрещення Русі — процес прийняття і поширення християнства у Великому Князівстві Руському, Київській Русі. Ключова подія — масове хрещення у 988 році мешканців Києва, а згодом і інших міст держави князем Володимиром I Святославовичем, у результаті чого християнство стало провідною релігією на Русі.

Читайте також: Чотири особливості цьогорічного Світового Дня Молоді

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
28 Липня, 2016 10:27
ПУтя І треба було Володимиру Хрестом і мечем впроваджувати християнство на Русі, вбиваючи тисячі язичників,коли ті ж християни спільно моляться з язичниками? Не міг зачекати щек 1000 років?
28 Липня, 2016 10:22
паладін Спільна молитва з ким - з поганами і язичниками?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!