Львів'яни очолили рейтинг моральних авторитетів нації

3414 1
Напередодні Дня Незалежності в Україні було складено рейтинг моральних авторитетів нації, чиї вчинки і слова викликають безумовну повагу та підтримку співвітчизників.
фото: tvoemisto.tv, zaxid.net

фото: tvoemisto.tv, zaxid.net

Склав рейтинг журнал «Новое Время».

При його укладані автори вирішили відмовитися від загальнонаціонального опитування, звернувшись із відповідним питанням до авторитетних експертів.

«Ми не хотіли проводити широке опитування, яке передбачувано видало б якусь кількість розкручених персонажів. Для визначення переліку тих, на кого рівняються, ми звернулися до людей, які знають і відбулися – письменників, художників, лідерів думок, правозахисників, політиків нової хвилі – загалом 50 осіб», – розповідає про спецпроект головний редактор журналу Віталій Сич.

Очолює рейтинг Блаженніший Любомир (Гузар), єпископ-емерит Української греко-католицької церкви, який 26 лютого 1933 року народився у Львові.

Ще один представник духовенства УГКЦ – владика Борис (Ґудзяк). Син українських емігрантів, він 20 років свого життя провів у Львові, як ректор Українського католицького університету, займаючись розбудовою навчального закладу. Він у рейтингу – на четвертому місці.

Читайте також: Люди Твого міста. Владика Борис Ґудзяк про Львів та недовіру

Ґудзяк
Ґудзяк

У списку є чимало осіб, які за свої переконання заплатили особистою свободою. Один із них – дисидент, проректор УКУ Мирослав Маринович, який був заарештований в 1977-му за антирадянську пропаганду, і отримав 7 років таборів та 5 років заслання. Він – на третьому місці в рейтингу.

Читайте також: Люди Твого міста: Мирослав Маринович

Загалом перша дев’ятка виглядає наступним чином:

1. Любомир Гузар.

2. Ліна Костенко.

3. Мирослав Маринович.

4. Борис Ґудзяк.

5. Солдати і волонтери.

6. Семен Глузман.

7. Мустафа Джемилєв.

8. Рідні.

9. В’ячеслав Брюховецький.

Повну версію рейтингу буде представлено у журналі.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
20 Серпня, 2015 17:55
львів'янин А де Святослав Вакарчук (до-речі, ще один екс-львів'янин)???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!