Майже половина українців вважають реальною загрозу вторгнення Росії

1217 0
Цей показник майже не змінився з грудня 2021 року.
Фото: publica

Фото: publica

Згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, яке провели 20-21 січня цього року, 48% респондентів вважають реальною загрозу вторгнення Росії на територію України. Водночас 39,1% вважають, що вторгнення не буде.

Зазначимо, що порівняно з серединою грудня 2021 року ситуація майже не змінилася, адже тоді 49% вважали реальною загрозу вторгнення РФ. 41% опитаних вважали, що вторгнення не буде. 

Крім того, 56,5% – вважають «недостатніми дипломатичні та оборонні зусилля влади із запобігання вторгненню Росії». Водночас 29,2% вважають зусилля достатніми. 

Читайте також: Данілов заявив, що приводів для паніки немає, ситуація з Росією зрозуміла 

Додамо, що опитування проводили методом телефонних інтверв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової добірки номерів. Відтак, опитали 1205 респондентів. Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 12%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Нагадаємо, за словами президента України Володимира Зеленський, якщо Росія розпочне нове вторгнення в Україну, то насамперед націлиться на російськомовні регіони, зокрема може спробувати окупувати Харків. На його думку, Росії потрібен привід, наприклад, сказати, що вона нібито «захищає російськомовне населення». Після окупації Криму стало зрозуміло, що це можливо і може статися, сказав президент. Детальніше читайте тут.

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк у розмові з The Times Павлюк сказав, що серед різних сценаріїв 20 лютого – потенційна дата початку нового вторгнення РФ

Водночас у РНБО заявили, що немає приводів для паніки, адже станом на сьогодні ситуацію контролюють.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!