«Мирного плану не існує». Чи розуміє Ватикан, що відбувається і чому кардинал Папи їздив у москву

1363 0
Про візит ватиканського посланця до москви, розуміння Папою принципу «справедливого миру» та як виплутати Всесвітню Раду Церков з маніпуляцій РПЦ дивіться о 20.30 на наших Facebook та YouTube.
Папа Римський / умовне фото

Папа Римський / умовне фото

Спеціальний представник Папи Римського кардинал Маттео Дзуппі 28-29 червня побував у москві. Після візиту до Києва на початку червня поїздка до російської столиці стала другим і найскладнішим етапом ватиканської миротворчої місії. 

По завершенню цих візитів він заявив, що «мирного плану не існує». Про підсумки цих візитів у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» розповів доктор філософії та дослідник Історії Церкви Анатолій Бабинський.

«Думаю, що тут ми почули голос реалізму. Насправді ми не бачили ніякого мирного плану від Ватикану. Бувало, потрапляли у ЗМІ лише нариси, але це ніколи не подавалося як офіційна позиція Ватикану щодо врегулювання цієї війни. Був «мирний план», запропонований ще влітку минулого року представниками Папської Академії соціальних наук, який намагався, скажімо, збалансувати інтереси сторін»,  каже він.

За словами Анатолія Бабинського, це єдиний такий начерк, який ми бачили. Поговорювали, що це, можливо, буде «дорожньою картою» чи пропозицією Ватикану, але сам Ватикан ніколи не асоціював себе саме з тією картою.

«З одного боку, там ішлося про припинення бойових дій, про виведення військ, але також наголошувалося на нейтральному статусі України. І там були дуже розмиті твердження про те, як це все має функціонувати в майбутньому. Отож це був нібито такий план від Папської Академії соціальних наук, але він ніколи не був офіційним».

Натомість напередодні візитів кардинала циркулювали такі поголоски, що все-таки існує якийсь план і Папа наче анонсував це, хоча чим ближче було до цих візитів, то на цьому менше наголошувалося. Навпаки Ватикан підкреслював, що ці візити є радше місією. Тобто не місією з впровадження плану, а місією миротворчою, щоб зрозуміти позиції сторін. І, можливо, на основі того, що буде почуто, далі напрацьовувати якісь кроки.  

Переглянути повну версію програми «Тема тижня» з Анатолієм Бабинським та дізнатися більше про візит ватиканського посланця до москви, розуміння Папою принципу «справедливого миру», як виплутати Всесвітню Раду Церков з маніпуляцій РПЦ та інше ви зможете вже сьогодні на наших Facebook та Youtube о 20.30 год.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!