На лікування одного пацієнта із коронавірусною хворобою НСЗУ виділяє 45 тисяч

4687 0
За перебування пацієнта з Covid-19 у звичайному, а не інфекційному, відділенні лікарня може отримати до 12 тисяч гривень.
Фото: Із Фейсбук-сторінки Наталії Матолінець

Фото: Із Фейсбук-сторінки Наталії Матолінець

Національна служба здоров'я в середньому на лікування одного пацієнта із коронавірусною хворобою виділяє 45 тисяч гривень. Про це заявив тимчасовий виконувач обов'язків голови НСЗУ Андрій Віленський, пише «Радіо Свобода».

Він каже, що 45 тисяч гривень НСЗ скеровує у медзаклад незалежно від того, пробув пацієнт у лікарні два дні чи двадцять. «Цих грошей абсолютно вистачає. Лікарні по Україні в середньому витрачають на одного пацієнта 35 тисяч гривень, тобто 10 тисяч ще залишаються невикористаними», — каже Андрій Віленський.

Читайте також: Львівські лікарі показали, як лікують найважчих хворих. Фоторепортаж

За перебування пацієнта з Covid-19 у звичайному, а не інфекційному, відділенні лікарня може отримати до 12 тисяч гривень.

Цими коштами, повідомив чиновник, розпоряджається головний лікар закладу, але тарифи розраховані так, щоб грошей вистачало на пацієнта в будь якому стані.

Окрім пакетів фінансування на лікування коронавірусної хвороби, лікарні отримують «основні пакети», до яких входять терапевтичні послуги, хірургічні та інші.

Читайте також: Локдаун планують вводити уже після нового року

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов назвав платне лікування госпіталізованих пацієнтів з Covid -19 неприпустимим. 

Додамо, лікарні, які лікують хворих на коронавірус отримують кошти від Національної служби здоров’я України, їх скеровують за спеціальним Covid-пакетом

Як повідомляв раніше у коментарі Tvoemisto.tv директор Центру легеневого здоров'я Любомир Рак, пацієнти, яких лікують в Центрі легеневого здоров’я від пневмоній внаслідок Covid-19, усі медикаменти змушені купувати самі. З його слів, лікування у медичному закладі держава покриває лише на 20%, решту 80% платять зі своєї кишені пацієнти.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!