На Львівщині планують створити індустріальний парк на понад 2 тисячі робочих місць

3450 0
Індустріальний парк має створити умови для релокації бізнесу і стати інструментом для відновлення роботи підприємств
фото: концепція індустріального парку

фото: концепція індустріального парку

У Бориславі, що на Львівщині, планують створити індустріальний парк. Йдеться про земельну ділянку розміром 20 гектарів у провулку Губицькому, яка вже облаштована інженерно-технічною інфраструктурою для розміщення нових об’єктів у галузі промислового виробництва. Відровідне рішення про концепцію індустріального парку погодили депутати на засіданні сесії Бориславської міської ради.

«Створення Бориславського індустріального парку дозволить залучати інвестиції, створить нові робочі місця, розвиватиме сучасну виробничу інфраструктуру, запровадить сучасні технології виробництва. Також індустріальний парк створить сприятливі умови для релокації бізнесу і стане інструментом для відновлення роботи підприємств», пояснює керівник відділу економіки Лев Попель.

Він також запевняє, що на ділянці є всі комунікації: провели газопровід високого тиску, під’єднали електроенергію, каналізацію та водопостачання. Поруч проходить залізнична вітка.

Читайте також: На місці ЛАЗу пропонують збудувати індустріальний парк 

Індустріальний парк «ІнПарк Борислав» створять на умовах державно-приватного партнерства, а основною його метою буде забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності Бориславської громади. Пріоритетно там розміщуватимуть підприємств таких галузей, як деревообробна та меблева промисловість; металообробка та машинобудування.

«Функціональне призначення індустріального парку полягає у розбудові сучасного виробничо-промислового комплексу з розвиненою інженернотехнічною та транспортною інфраструктурою, логістично-складськими, адміністративними приміщеннями та комплексом супутніх послуг, які будуть використовувати учасники парку (інвесторами) для створення і розвитку промислового виробництва», – йдеться у концепції парку.

Читайте також: Яким буде індустріальний парк у Львові. Відео

Орієнтовна загальна сума інвестицій становить 2,2 млрд гривень. Окрім цього, очікують створити 2300 робочих місць. 

Нагадаємо, що 2020 року міська рада Львова вперше продала з аукціону відразу чотири земельні ділянки, розташовані в одній з найбільших промислових зон Львова – на Сигнівці. Концепцію розвитку тієї індустріальної зони  загальною площею понад 52 га ухвалили ще у 2017 році. У жовтні 2021 року на «Сигнівці» почали будівництво індустріального парку. Компанія «Спарроу Кепітал» представила свій інвестиційний проєкт. Загальна площа території комплексу становитиме 18,8242 га (з площею відводу колії). Також австрійська фірма ТОВ «ХІРШ ПОРОЦЕЛЛЬ» придбала на аукціоні 2,7 га землі у промисловій зоні «Сигнівка». Вартість ділянки становить понад 17 млн грн.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!