На Львівщині встановили меморіальну дошку загиблому на війні Герою

1141 0
Коротко про ключове з життя Львівщини.
Фото: Самбірська райдержадміністрація

Фото: Самбірська райдержадміністрація

На фасаді Самбірського фахового медичного коледжу встановили меморіальну дошку його випускникові – захиснику України Володимиру Коваліву. Чоловік став на захист Батьківщини з початком повномасштабної війни. Служив у лавах 103 окремої бригади ТрО ЗСУ, загинув у бою з окупантами у квітні 2022 року. Воїна нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Головні події доби:

Повітряна тривога. Загроз ракетних ударів не виникало.

Будівництво. Цього року у селі Семенівка Львівського району завершать будівництво школи, яке розпочали ще у 2015 році. Цей об'єкт став довгобудом через недостатнє фінансування. Працюємо над тим, щоб вже першого вересня понад 200 учнів почали навчатись у новій сучасній школі зі спортивним залом, харчоблоком, майстернями для трудового навчання та спортивними майданчиками. 

Читайте також: 15 учнів та студентів із Львівщини перемогли на Міжнародному конкурсі імені Шевченка

Медицина. У Новороздільській міській лікарні запрацював сучасний електронний стенд. Завдяки інфобоксу відвідувачі лікарні зможуть отримати інформацію про лікарів та їхні послуги, структуру і керівництво медзакладу, а також – самостійно записатися на прийом до лікаря, залишити відгуки про отримані послуги. Встановленню такого пристрою сприяла Новороздільська міська рада спільно з міжнародними партнерами USAID та UKAID.

Міжнародна допомога. Для пожежної команди Крукеницького старостинського округу Яворівського району передали пожежний автомобіль JELCZ/STAR 244. Його надала польська добровільна пожежна команда з села Пікуличі у гміні Перемишль за сприяння Michal Glocki, Andrzej Huk, Marek Wasiewicz та Rada Gminy Przemysl.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!