На Львівщині орденом «За мужність» нагородили ще одного Героя

860 0
Орден отримав захисник Василь Ничвида.
Умовне фото

Умовне фото

Під час вшанування пам'яті воїнів, які загинули за Україну, у Золочеві орденом «За мужність» III ступеня посмертно нагородили Василя Ничвида. Командир стрілецької роти, виконувач обов’язків заступника командира 64 батальйону 103 окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України загинув під час наступально-штурмових дій на Донеччині 25 вересня 2022 року. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Головні події доби:

Повітряна тривога. Доба минула без повітряних тривог. 

Допомога. Сім’я загиблого у війні з росією мешканця села Холодновідка Львівського району Ігоря Ригеля передала автомобіль для однієї із десантно-штурмових бригад. Це авто придбали для Ігоря, однак не встигли передати. Також від Зимноводівської сільської ради бригада отримала квадрокоптер Mavic.

Спорт. На Стрийщині організували турнір з мініфутболу, присвяченій пам’яті захисника України Івана Матляка. Наш земляк був гравцем команди «Легіон» у Славському. Воїн загинув у квітні 2022 року. Його посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Читайте також: Які ОТГ на Львівщині є найбільш фінансово спроможними. Перелік

Медицина.У Миколаївську громаду Стрийського району завітали лікарі-волонтери німецької фундації «Altenburger Ukrainehilfe e.V». Вони обстежили дітей з інвалідністю, які проходять лікування у відділі комплексної реабілітації Центру надання соціальних послуг Миколаївської міської ради. Також проконсультували їхніх батьків. За результатами візиту представники фундації визначатимуть потреби та можливість лікування діток у Німеччині. Окрім того, цьому відділу комплексної реабілітації волонтери передали інвалідні візки, прилади реабілітації, дитяче харчування та засоби гігієни.

Відомий турецький хірург Хакан Агір вкотре відвідав Західноукраїнський дитячий спеціалізований медцентр. За один день він провів 15 консультацій та прооперував трьох пацієнтів із пластичними вадами обличчя й інших ділянок тіла. 

Навчання для бізнесу. До кінці квітня та на початку травня на Львівщині триватиме навчання для мікро-, малого та середнього бізнесу – «Фінансові можливості для підсилення українського підприємництва». Більше про воркшопи та як зареєструватися.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!