Церква Покрови Пресвятої Богородиці на Львівщині офіційно перейшла до ПЦУ

2304 0
Головні події минулої доби у Львівській області.
Фото: Бориславська міська рада

Фото: Бориславська міська рада

Повітряна тривога. Доба в Львівській області минула без повітряних тривог. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Церква. У Бориславі церква Покрови Пресвятої Богородиці офіційно вийшла зі складу УПЦ (мп) та перейшла до ПЦУ. Цими вихідними у храмі провели перші богослужіння.

Соціальна підтримка. На Стрийщині у Гніздичеві для понад 50 ВПО провели тренінг «Щит захисту». Психосоціальну підтримку надали представники Данської ради у справах біженців за підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA) у співпраці з Консультативно-координаційним центром Стрийщини (ККЦ).

Читайте також: Львів'янка стала віцечемпіонкою світу з черліденгу

Освіта. На ІІІ Міжнародному інструментальному конкурсі «Краківська симфонія» учениця Трускавецької школи мистецтв імені Романа Савицького Анастасія Нечипор перемогла в номінації «Інструментальна музика» у своїй віковій категорії. 

Підтримка ЗСУ. У селі Поршна Львівського району виготовили мобільну лазню-пральню для військових 103-тьої окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України.

Громади. Добромильська, Ралівська, Стрілківська та Старосамбірська громади стали учасниками проєкту «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад». Його мета – сприяти підвищенню стійкості громад. Проєкт впроваджує Західноукраїнський ресурсний центр та фінансує Посольство Канади в Україні в межах конкурсу, який оголосила Міжнародна організація з міграції. Впровадження проєкту передбачає декілька етапів. За підсумками найкращі учасники отримають комп’ютерне обладнання та в майбутньому матимуть змогу помірятись силами в мікрогрантовій програмі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!