Київ

На облаштування укриттів у Києві провели закупівель на 687 мільйонів гривень

907 0
За ці гроші в Києві відремонтували/облаштували щонайменше 1 515 укриттів.
Фото: відкриті джерела

Фото: відкриті джерела

Від початку повномасштабного вторгнення для ремонту та облаштування укриттів у Києві на платформі Prozorro оприлюднили закупівель на 687 мільйонів гривень, повідомляє проєкт Dozorro.

Аналітики кажуть, що таких замовлень може бути більше, оскільки до осені 2022 року було не обов’язково звітувати в електронній системі про прямі договори.

Лідером закупівель для укриттів у Києві став Дніпровський район – загалом витратили 125 мільйонів гривень. На другому місці Шевченківський район – 116 мільйонів, трійку лідерів закриває Святошинський, де провели закупівель 90 мільйонів гривень. Найменше ж придбали в Подільському районі – на 20 мільйонів гривень.

Майже в усіх районах найбільше закупівель роблять освітні установи, загалом на відповідні управління та школи припадає щонайменше 380 мільйонів гривень закупівель для укриттів. Це понад половина загальної суми в місті.

Найбільше в Києві замовили капітальних та поточних ремонтів. На них витратили 488 мільйонів гривень, що становить 71% від усіх коштів. Ще на 30 мільйонів закупили генераторів, майже на 17 мільйонів придбали меблів. Також 12 мільйонів гривень спрямували на придбання господарчого та кухонного обладнання.

Нагадаємо, улітку 2023-го стало відомо, що ліцей  у Дніпровському районі замовив для укриття багатофункціональну пательню за 720 тисяч гривень, овочерізки, пароконвектомат, барабани та інше нестандартне приладдя за значні суми.

Тимчасова контрольна комісія з перевірки укриттів при Київраді розгляне цей випадок, а також тендер на закупівлю в укриття електричних овочерізок на понад 1,5 млн грн. У Дніпровській РДА повідомили, що не знали про закупівлю й не можуть її прокоментувати. Водночас договір про закупівлю 306 барабанів, щоб «психологічно розвантажувати дітей», після розголосу достроково розірвали.

Додамо, у червні 2023-го на ремонт укриттів у Києві додатково виділили 750 мільйонів гривень. Тож загальна сума, виділена на ремонт сховищ у 2023 році, зросла до 1,1 мільярда гривень.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!