На ремонт території біля Бернардинського дворика виділили ще 5 млн грн

1335 0
Поблизу Глинянської брами та оборонних мурів Бернардинського дворику має з’явитися громадський простір із містком та потічком.
фото івана станіславського/твоє місто

фото івана станіславського/твоє місто

На капітальний ремонт території між вул. Володимира Винниченка і оборонним муром ансамблю Бернардинів з цьогорічного бюджету розвитку виділили ще понад 5 мільйонів гривень. Напередодні у травні роботи на ділянці вкотре призупинили через воєнний стан, хоча мали завершити загалом до кінця весни 2022 року.

Поблизу Глинянської брами та оборонних мурів Бернардинського дворику має з’явитися громадський простір із містком та потічком. За проєктом, тут облаштують підпірні стінки з лавками, відремонтують сходи, що ведуть у підземний перехід та замінять покриття плитки на тротуарах. Також на території нового простору висадять дерева і клумби, встановлять дерев’яні лавочки вздовж стін оборонного муру та зовнішнє освітлення.

Читайте також: Фото дня. У Львові почали ремонт моста в Глинянській брамі

Загальна вартість проєкту становить понад 13 мільйонів гривень, і до кінця року він має бути готовим на 70%. 

Нагадаємо, ще у 2012 році відбувся міжнародний конкурс на впорядкування місць навколо Бернардинів. Проєкт розробила фірма «Рутенія», яка також проєктувала реконструкцію площі Митної. За однією з ідей, рів під брамою мають перетворити на плаский фонтан, розповіла раніше у коментарі Tvoemisto.tv екскерівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко. Ремонт мосту під Глинянською брамою почали у 2018-му, а на початку 2020-го – повністю перекрили прохід через прохід із вул. Валової до пл. Соборної. Спершу планували, що простір відкриють до кінця 2021, а потім – кінця 2022 року. Роботи кілька разів призупиняли з різних причин, зокрема через коригування проєктно-кошторисної документації та недостатнє фінансування.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!