Львовом пройшлася гроза і французький архітектор про роль Львова у відбудові. Підсумки доби

870 0
Нині 18 липня та 510 доба героїчного протистояння російській агресії.
Гроза у Львові увечері 17 липня / Фото: Yuliya Zyhmund

Гроза у Львові увечері 17 липня / Фото: Yuliya Zyhmund

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу 36 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 12 ударів по районах зосередження противника. Уражено дві важких вогнеметні системи залпового вогню ТОС-1А «Солнцепьок», 27 артилерійських засобів на вогневих позиціях, склад боєприпасів та станцію РЕБ.  Збито 3 ударних БпЛА окупантів типу «Шахед-136» та 6 розвідувальних дронів.

Читайте також: Зеленський відзначив бійців зі львівської бригади. Йдеться про захисників з львівської 80-ї ОДШБ.

Акцент дня: Що таке екоцид і як змусити росію заплатити за наслідки. У рамках екологічної ініціативи фонду «Відродження» – EPAIU, що займається підтримкою природоохоронних громадських організацій та екоактивістів, за сприяння та фінансування Швеції у Львові триває серія екодискусій. Під час другої дискусії «Екоцид в Україні: що маємо робити зараз?» представниця фонду Оксана Дащаківська разом із активістами, науковцями та екологами з’ясовувала, які кроки нам потрібно зробити, аби зменшити шкоду, завдану росією внаслідок війни.

«Рух щодо визнання екоциду п’ятим міжнародним злочином триває. На рівні Ради Європи наша делегація депутатів Верховної Ради є рушійною силою щодо криміналізації екоциду в ЄС. В кінці березня Європарламент прийняв резолюцію, якою радив внести зміни до відповідної директиви ЄС щодо захисту навколишнього природного середовища через кримінальне право, і радив усім державам членам ЄС криміналізувати цей злочин. Також там є посилання щодо доповнення Римського статуту п’ятим злочином – екоцидом. Не спровокована війна в Україні стала каталізатором юридичних змін у цьому питанні на глобальному рівні».

Ключові події:

Вчора ввечері, 17 липня, після довгої спеки Львів накрила потужна злива із грозами. Внаслідок негоди стався розлив колектора на вул. Торф’яній, відбулось підтоплення, деякі будинки мають перебої з електропостачанням. Також блискавка влучила у два трансформатора. Міський голова закликав про наслідки негоди повідомляти на «Гарячу лінію» Львова.

1. «Ніколи нічого тимчасового». Французький архітектор про Львів та відбудову. Як розвивати українські міста під час та після війни, чому важливо зосередитися на локальній ідентичності; що робити зі спадком радянського союзу; якою буде ключова роль Львова у відбудові країни та як розвивати місто; чому важливо зосередитися на довгострокових та екологічних рішеннях і позбутися тимчасових – у розмові Tvoemisto.tv з президентом Асоціації архітектури Франції Мартіном Дюплантьє.

На прохання нашої редакції французький архітектор також проаналізував реконструкцію однієї з вулиць міста.

Читайте також: Суд не задовольнив апеляцію міста щодо недобуду біля Скверу Гідності. Яка ситуація і чи є шанс на демонтаж. У цій справі є формальна юридична проблема – містобудівні умови і обмеження не можна скасовувати рішенням виконкому чи ухвалою міської ради. Це можна скасувати тільки за рішенням суду або за заявою самого замовника будівництва;

2. Корейська компанія Hyundai допоможе відновити Бориспільський аеропорт. Угода передбачає співпрацю у напрямку відновлення та розвитку авіаційної інфраструктури України.

Читайте також: Майданчик для гвинтокрилів у львівській лікарні коштуватиме 25,8 млн грн. Джерелами фінансування стали державний бюджет України та кошти від господарської діяльності некомерційного підприємства. З першого на це витратять 3 607 408 грн.

Та: На Львівщині відкриють кооперативний молокопереробний завод. Цей вкрай важливий проєкт втілили в життя завдяки фінансовій підтримці уряду Канади;

3. Найбільшу набережну на Київщині – в Ірпені повністю відремонтували. Минулої весни сюди прилітали російські снаряди.

Читайте також: Громадський простір біля Глинянської брами у центрі Львова мають доробити до кінця наступного року. Спершу планували, що простір відкриють до кінця 2021, а потім – кінця 2022 року. Роботи кілька разів призупиняли з різних причин, зокрема, через коригування проєктно-кошторисної документації та недостатнє фінансування.

Та: Від нині на деяких вулицях Львова понад два тижні не буде гарячої води. Адреси. Загалом 40 будинків.

Окрім того у кількох районах Львівщини відімкнуть газопостачання. Перелік адрес;

4. У студії Yakusha Design розповіли деталі відновлення зруйнованого музею Примаченко на Київщині. Відновлений музей буде сформований із 15 конусоподібних куполів, які покриють текстурованою білою глиною, яка нагадуватиме народну мазанку. Споруда має вийти «хвилястою», щоб нагадувати гриву тварини – поширений мотив у творчості Примаченко.

Читайте також: Палац мистецтв у Львові за понад 9,7 млн грн відремонтує «Неопалима Купина». ТОВ було єдиним учасником торгів на виконання робіт.

Та: У Києві розбирають історичний будинок 19 століття. Розташований неподалік будівлі Мінкульту та житла Віталія Кличка;

5. Як врятуватися від спеки та чи варто охолоджуватися у фонтані. У спекотні дні, коли позначки термометрів сягають 30 градусів, медики рекомендують мінімізувати перебування на вулиці, особливо у пікові години доби. Яких порад варто дотримуватися у спеку та чого краще уникати, пояснювала нам сімейна лікарка 4-ї лікарні Другого медичного об’єднання Львова Оксана Савчишин.

Читайте також: Пивоваров, «Скай» і концерт просто неба. Куди піти у Львові цього тижня. Tvoemisto.tv зібрало низку подій у місті, які можна відвідати 17 червня – 23 червня.

Та: Куди піти цього тижня. Дайджест культурних подій в Києві.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!