Київ

На території Національного університету оборони України з'явився мурал, присвячений українським захисникам

560 0
Окрім муралу, також створили виставковий проєкт «Воля народам! Воля Людині!»

На території Національного університету оборони України презентували мистецьку інсталяцію-мурал «Наша Земля». Про це повідомляється на сторінці університету.

В основі художньої композиції лежить поєднання зображення-муралу та інтегрованих до нього предметів — відтворених сучасними майстрами матеріальних свідчень мілітарної звитяги різних історичних епох.

«Живописний сюжет складається з образів українських захисників, поміж яких можна побачити застиглих у камені воїнів минулого. Основи кам’яних ідолів заглиблені в просякнуту кров’ю поколінь українську землю, що зберігає в собі свідчення великих битв та пам’ятає звитягу легендарних воїнів славетної минувшини», — пояснюють в університеті.

Окрім муралу, також створили виставковий проєкт «Воля народам! Воля Людині!», де показали мистецьку роботу художника Сергія Бабія «Битва за Київ».

Автори стінопису — харківський художник-мураліст Андрій Пальваль та художниця Єлизавета Деримука.

Раніше у Києві з’явився мурал на підтримку українських військових, захисників «Азовсталі», які знаходяться у російському полоні.

Нагадаємо, у столиці введено тимчасову заборону на створення нових муралів до моменту розробки та затвердження Київською міською радою прозорого та відкритого механізму погодження ескізів монументальних розписів. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

ТЕГИ: київ, мурал

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!