«Нападають не на нашу землю, а на ваші нерви». Зеленський про можливий напад Росії

2321 0
Президент запевнив, що варто заспокоїтися і не бігти по гречку та сірники, адже загроза війни з’явилася не вчора.
Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський закликав громадян не панікувати на тлі можливого повномасштабного російського вторгнення та скупчення тисячних військ на кордоні з нашою державою. Таку ситуацію називає засобом ворожого тиску на Україну, щоб послабити її та примусити до поступок. Про це він заявив у відеозверненні.

Читайте також: «Час перевірити бомбосховища і плани евакуації з будинків». Експерт про загрозу з боку Росії

«А в чому, власне, новина? Хіба це не є реальність вже 8 років? Хіба вторгнення почалося не у 2014 році? Хіба загроза війни зявилася тільки зараз? Ці ризики війни існують вже не один день і вони не стали більшими. Більшим став ажіотаж навколо них. І зараз активно нападають не на нашу землю, а на ваші нерви, щоб у вас було постійне відчуття тривоги, а також емоції в інвесторів та конюктура для бізнесу. Послабити Україну, щоб примусити до поступок, створити такий фон, щоб наше «ні» звучало слабше», – сказав глава держави.

Єдиний вихід сьогодні – не піддаватися паніці, не бігти по гречку та сірники, не знімати гроші з рахунків, і не розповсюджувати фейки. Зі слів Зеленського, усім українцям, ососбливо похилого віку, потрібно видихнути та заспокоїтися. Україна готова до війни, проте вона намагається вирішити все дипломатичним способом.

«Що робити вам? Тільки одне. Зберігати спокій, холодну голову, впевненість у своїх силах, у своїй армії, у нашій Україні. Не накручувати самих себе. На все реагувати мудро – не емоційно, головою – не серцем. Не кричати «все пропало», а знати, що все під контролем і все йде по плану. Не думати тривожно постійно, що ж буде завтра, що буде в майбутньому», – зауважив у зверненні Володимир Зеленський.

Як запевнив президент, в Україні буде мир та спокій, і надалі продовжуватимуть розбудовувати та розвивати країну, а громадяни житимуть звичним життям. Щоб в кінці року всі могли сказати, що «ми – молодці, бо не піддавалися провокації, були спокійними і сильними».

Нагадаємо, через російську загрозу до України прибув держсекретар США Ентоні Блінкен. Директор Центрального розвідуправління США Вільям Бернс 12 січня таємно відвідав Київ, де зустрівся з колегами з української розвідки, а також із президентом України Володимиром Зеленським, а на початку листопада 2021 року Бернс літав до Москви, щоб «попередити Кремль, що США уважно стежать за нарощуванням російських військ біля кордону України».

Сьогодні стало відомо, що Росія почала вивозити сім’ї дипломатів зі Львова та Києва. Скорочення чисельності посольства Росії може бути «частково пропагандою, частково підготовкою до конфлікту, що насувається, або частково хитрістю, або ж це всі три сценарії відразу», пише The New York Times з посиланням на українських і американських чиновників.

Про те, чи готова Україна до російських провокацій, чи можливе російське вторгнення в Україну, читайте в інтерв'ю із політологом-активістом, асоційованим дослідником Аналітичного центру УКУ Остапом Кривдиком. Також Тvoemisto.tv організувало публічну дискусію про те, чи готовий Львів і область організувати оборону у разі наступу Росії.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!