Львівська нардепка Наталія Піпа ініціювала написання заяви в поліцію на Арестовича

1907 0
Заяву написали через позов Арестовича проти Наталії Піпи.
Наталія Піпа/Facebook

Наталія Піпа/Facebook

Народні депутати, зокрема Наталія Піпа, звернулись у поліцію через те, що ексрадник Офісу президента Олексій Арестович направив у Держбюро розслідувань непривдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення. Він зазначив, що народна депутатка Наталія Піпа порушує рівноправність громадян за мовною ознакою через її заяву в поліцію щодо виконавця російського року в центрі Львова. Про це повідомила Наталія Піпа у Facebook.

29 депутатів написали спільну заяву в поліцію на Олексія Арестовича за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення. Напередодні він звернувся до суду та зобов’язав Державне бюро розслідувань відкрити кримінальне провадження щодо Наталії Піпи через виконанням російської музики на вулиці Саксаганського у Львові. 

У заяві Наталія Піпа посилається на суворі обмеження щодо публічного використання музичного продукту росії та мораторій Львівської обласної ради від 2018 року, який забороняє будь-яке публічне використання російськомовного культурного продукту.

Читайте також: Хлопця, який виконував пісні Цоя у центрі Львова, визнали винним та покарали

«Я вважаю, що Нарцис прямо порушив ч.1 ст. 383 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому, дізнавачу, або органу досудового розслідування про вчинення кримінального правопорушення). Загалом дії цього персонажа прямо пов’язані з загрозою національній безпеці України. Цой жив. Спершу жив у лєнінграді. Потім у москві. Жив з 1962 року до 1990. Якщо його музика надихає когось з українців смажити русню, мені ок, це ваше право. Питання лиш у звучанні мови вбивць у публічному просторі», – написала нардепка.

Нагадаємо, що хлопець, який виконував пісні громадянина срср Віктора Цоя на вулиці у Львові, отримав покарання. Галицький районний суд визнав одесита винним за статтею 173 (дрібне хуліганство), внаслідок чого останній отримав попередження. 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!