Новим керівником САП стане Олександр Клименко

1338 0
Комісія затвердила результати конкурсу на посаду САП. Це не могли зробити з грудня 2021 року.
Фото: ukrinform.ua

Фото: ukrinform.ua

Сьогодні, 19 липня, конкурсна комісія затвердила результати конкурсу на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Найбільше балів набрав детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко, він має стати новим очільником САП. Про це йшлося у трансляції із засідання комісії.

Читайте також: Президент анонсував звільнення 28 посадовців СБУ

Ще 21 грудня 2021-го конкурсна комісія оголосила, що детектив НАБУ Олександр Клименко отримав 246 балів, а прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк – 229 балів. Проте конкурсна комісія тричі не могла затвердити результати конкурсу та офіційно оголосити переможця. Лише сьогодні, 19 липня, результати затвердили. Відповідно, Олександр Клименко має стати головою САП, а Андрій Синюк – заступником керівника. Документи для призначення передають до Офісу генпрокурора.

Зазначимо, що у грудні 2021-го не вдалося затвердити результати, зокрема, через те, що голова комісії Катерина Коваль вимагала проведення повторної спецперевірки кандидатів. Водночас у межах конкурсу всі кандидати вже пройшли перевірку, а повторну перевірку експерти називали незаконною.

Нагадаємо, що 17 липня Зеленський відсторонив генпрокурорку Ірину Венедіктову та усунув від посади главу СБУ Івана Баканова. Відразу за іншим указом, виконання цих обов'язків поклали на заступника генпрокурора Олексія Симоненка.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!