Скільки у Львові низькопідлогового транспорту і чи будуть закуповувати новий

1274 0
В середньому протягом дня понад 50% всього транспорту на маршрутах є низькопідлоговим.
Фото умовне

Фото умовне

Із початку повномасштабного вторгнення кількість людей із інвалідністю у Львові зростає. На офіційному обліку в управлінні соціального захисту ЛМР близько 28 тисяч людей з інвалідністю, із них 1500 пересуваються на колісних кріслах. Вони, зокрема, скаржаться на малу кількість низькопідлогового транспорту в місті.

Сержант 17-ої танкової бригади Євген Назаренко зазначав Tvoemisto.tv, громадський транспорт належно не облаштований, а низькопідлогових трамваїв дуже мало. Тому якщо людина на візку, то до старого вагона зайти неможливо. 

«В автобусах ніби й вказана наявність виїзного пандуса, але насправді його нема. Жодного разу не бачив. Тобто або тебе заносять у транспорт, або ти нікуди не їдеш»,– каже він.

Як повідомив Tvoemisto.tv повідомив очільник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, станом на 2023 рік у Львові налічують близько 306 одиниць низькопідлогового транспорту. Йдеться про 16 трамваїв, 65 тролейбусів та 225 автобусів. Окрім того, у Львові планують закупити додаткові низькопідлогові транспортні засоби. Відтак, у місті з'явиться ще 9 низькопідлогових трамваїв та 68 автобусів такого ж типу.

Читайте також: «Для візочника у Львові є два варіанти – дім і балкон». Що можна змінити?

«Щодня цифра таких транспортних засобів на маршрутах коливається. Бо частина може бути на ремонті, на обслуговуванні чи після ДТП, оскільки буває різне. Тому в середньому протягом дня понад 50% всього транспорту на маршрутах Львова є низькопідлоговим. Йдеться про трамваї, тролейбуси, автобуси комунального АТП та приватних перевізників», – про це у коментарі  Tvoemisto.tv повідомив керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

За його словами, ситуація із трамваями ситуація є гіршою, оскільки це найдорожчий вид транспорту і їх непросто виготовити. 

Читайте також: Львів отримав перший новий п'ятисекційний трамвай. Чим він особливий

Зазначимо, що загалом у Львові є 543 одиниці громадського транспорту. Система налічує 393 автобуси, 70 тролейбусів та 80 трамваївСеред них – у 50 тролейбусах, 14 трамваях та 14 автобусах є кондиціонери, а ще у 100 автобусах – вентиляційні системи.

Нагадаємо, що із 5 червня в місті почали тестувати безготівкову оплату проїзду на трьох маршрутах. Tvoemisto.tv дізналося, як працює електронна оплата, і запитало львівʼян, наскільки це зручно та що можна покращити. Детальніше читайте за посиланням.

Також додамо, що Tvoemisto.tv дізналося, як візочники пересуваються Львовом, чого їм бракує та що для цього робить місто.

Ірина Давосир

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!