Обстріли столиці та багатотонна гумдопомога з Європи. Головні події дня у Києві

897 0
Дайджест новин за 28 квітня.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Безпекова ситуація 

Ввечері ворог обстріляв Київ. Два влучання в Шевченківському районі. Внаслідок обстрілу в Києві є потерпілі. Одна з ракет потрапила в житловий сектор. Влучання відбулося у перші поверхи. Імовірно, ракета була випущена з району Чорного моря, з території українського Криму. 

Освіта

Центр світових рейтингів університетів CWUR оприлюднив перелік найкращих в світі освітніх і наукових установ 2022-2023 років. У нього потрапив Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Транспорт

Влада столиці Латвії – Риги передала Києву 11 пасажирських автобусів. Вони вже перетнули кордон і прямують Україною до столиці. Автобуси завантажені майже 80 тоннами гуманітарної допомоги. 

Міжнародні відносини

Австрія повернула своє посольство до Києва після того, як евакуйовувала його у зв’язку повномасштабним російським вторгненням в Україну. Водночас до відновлення роботи в столиці України готується Посольство США.  

Крім того, Посольство Канади в Україні може відновити роботу протягом кількох днів або тижнів після його закриття у зв’язку з війною. Поки незрозуміло, працюватимуть співробітники посольства в Києві чи Львові. Ключова мета – відкриття у найближчі терміни.

Київська область

Офіс генпрокурора викрив перших десятьох російських військових, які причетні до катувань цивільних у Бучі. 

Крім того, на 12 тимчасових переправах Київщини відновили рух, ще чотири – в роботі. 

Читайте також: 3 місця у Києві, де зацвіли сакури та магнолії. Фото

Нагадаємо, tvoemisto.tv створило підбірку місць в Києві, де наразі цвітуть квіти та можна погуляти.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!