Київ

Опалювальний сезон у Києві під загрозою. Київрада звернулась до уряду

737 0
Київрада просить уряд виконати свої зобов'язання з компенсації різниці в тарифах підприємствам теплопостачання, водопостачання та водовідведення.
Умовне фото

Умовне фото

Київська міська рада звернулась до Кабінету Міністрів України щодо компенсації різниці в тарифах підприємствам теплопостачання, водопостачання та водовідведення. За відповідне звернення проголосували на пленарному засіданні 13 липня, повідомляє пресслужба Київради.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко пояснив, що  відповідно є Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років. Проте, держава не виконала взяті на себе зобов’язання – зокрема, не компенсувала різницю в тарифах підприємствам теплопостачання, водопостачання та водовідведення.

«Це ставить під загрозу підготовку до опалювального сезону на 2023-2024 роки не лише у Києві, а й в межах всієї України. Тому Київська міська рада звертається до Кабінету Міністрів України із закликом вжити невідкладні заходи задля належного соціального захисту мешканців», – наголосив Володимир Бондаренко.

Секретар Київради переконаний, що держава має виконати взяті на себе зобов’язання та компенсувати різницю в тарифах підприємствам, які забезпечують населення комунальними послугами, зокрема, теплом, водою та водовідведенням.

До слова, кількість киян, які користуються електронними рахунками для оплати комуналки значно збільшилася. Раніше ми писали, як це можна зробити для користувачів «Київводоканалу».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!