Київ

Під КМДА проходить мітинг з вимогою витрачати гроші на підтримку ЗСУ

912 0
Серед іншого учасники акції вимагають направити кошти і на реабілітаційні клініки для українських військових
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Жителі столиці зібралися на мітинг біля будівлі КМДА, де проходить чергова сесія Київради, вимагаючи посилити фінансову підтримку військових ЗСУ із міського кошторису. Про це повідомляє Суспільне.

Люди вимагають від міських чиновників направити кошти із інших статей бюджету на програму «Захисник Києва».

«Є деякі витрати на благоустрій, але багато кого це не влаштовує. Ми вважаємо, що це не доцільно у військовий час. Наші люди на фронті, вони на жаль почекати не можуть, їм потрібна допомога не сьогодні, а навіть вчора. І ми вимагаємо, щоб допомога була надана вже зараз», — каже співорганізатор акції Іван Гаврюш.

Він розповідає, що учасники акції мають, зокрема, такі вимоги:

  • прибрати 120 млн із облаштування аквапаркінгу і перевести їх на програму "Захисник Києва"

  • створити сервісну службу, яка допомагатиме в проведенні закупівель для ЗСУ

  • публічне обговорення бюджету на 2024 рік.

Учасники акції обурюються тим, що вони періодично збирають гроші для українських бійців, а міська влада опікується іншими питаннями. На їхню думку, бруківка, розв'язки, мости тощо можуть зачекати.

Серед іншого учасники акції вимагають направити кошти і на реабілітаційні клініки для українських військових.

Нагадаємо, на минулому засіданні 7 грудня депутати внесли зміни до міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони “Захисник Києва” на 2022‒2024 роки”. Таким чином Київрада збільшила обсяги фінансування вказаної програми на 2024 рік на 1,5 млрд гривень. Загальний кошторис реалізації програми на три роки збільшився з 6,1 млрд гривень до 7,6 млрд гривень.

Також з цих коштів місто буде виплачувати киянам, які були та будуть мобілізовані на військову службу з 1 грудня 2023-го, по 30 тис. гривень одноразової адресної матеріальної допомоги. Передбачається, що в 2023 році на це буде витрачено 10 млн гривень (із розрахунку мобілізації 333 осіб), а в 2024 році -  50 млн гривень - (із розрахунку мобілізації 1,6 тис. осіб).

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!