Племінниця Григорія Козловського заплатить 1 млн грн за земельну ділянку на Липинського

3986 0
Ділянку повернуть у власність міста.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Племінниця депутата Львівської міськради та бізнесмена Григорія Козловського Віталія Дяченко сплатить 1 млн 50 тис. грн відшкодування в міський бюджет Львова за користування земельною ділянкою на вулиці Липинського. Про це пишуть «Наші гроші. Львів» із посиланням на керівницю юридичного департаменту ЛМР Гелену Пайонкевич.

Читайте також: Григорій Козловський планує відкрити медичний центр для породіль на Раппопорта

Як пояснила Гелена Пайонкевич, сума відшкодування – два роки оренди землі як під будівництво житла.

«За попереднє користування вони платили податок», – сказала вона.

На вулиці Липинського, 27 ТОВ «Авалон юніон» будує чотири багатоповерхівки. В серпні 2016 року депутат ЛМР Григорій Козловський звернувся до виконкому про розроблення детального плану у районі вулиці Липинського і фінансував його розробку. У грудні 2017 року документ ухвалили.

У червні 2018 року виконком видав ТОВ «Авалон юніон» містобудівні умови та обмеження на будівництво чотирьох  багатоквартирних будинків. Загальна висотність будинків не повинна була перевищувати 26 м для двох будинків та 32 і 35 м для інших відповідно. 

Водночас депутати ЛМР підтримали петицію про збереження паркової зони між вулицями Липинського та Лінкольна, де пропонують створити парк імені Квітки Цісик.

На початку листопада торік у прокуратурі Львівщини заявили, що земельна ділянка незаконно перейшла з комунальної у приватну власність. 7 листопада суд наклав арешт та заборонив відчуження та розпорядження цією землею. Вартість ділянки оцінюють у 1,4 млн грн. Натомість компанія Avalon у своєму офіційному коментарі зазначила, що будівництво ведуть на законних підставах.

Читайте також: У Львові під приводом реконструкції зруйнували історичну віллу

У лютому до міської ради надійшло від власниці землі Віталії Дяченко про повернення ділянки площею 1,29 га, де будують ЖК Avalon Time, у власність міста. Депутати підтримали ухвалу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!