Київ

Посадовця «Київблагоустрою» підозрюють у вимаганні хабаря за дозвіл на розміщення МАФів

713 0
Його затримали "на гарячому"
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

У Києві затримали посадовця комунального підприємства «Київблагоустрій» за підозрою у вимаганні 100 тис. грн за "дозвіл" на розміщення МАФів на колесах. Про це інформує Київська міська прокуратура, а також поліція Києва у Facebook.

За даними слідства, посадовець «Київблагоустрою» обіцяв підприємцю «не заважати» роботі його об'єктів пересувної торгівлі на вулицях міста. За це просив «винагороду». Дозвіл на кожен МАФ чиновник оцінив у 10 тис. грн. Крім того, він обіцяв посприяти поверненню майна з незаконних вуличних кіосків, які були вилучені в підприємця раніше.

Посадовця «Київблагоустрою» затримали в одному з київських кафе під час отримання ним 100 000 грн від бізнесмена. Правоохоронці зафіксували факт одержання неправомірної вигоди за ч. 3 ст. 368 КК України. Раніше слідчі задокументували отримання працівником комунального підприємства 2 тис. доларів за повернення вилученого майна.

Нині вирішується питання про оголошення затриманому підозри та обрання для нього запобіжного заходу. У разі доведення вини, чиновнику загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 17 січня правоохоронці оголосили підозру двом працівникам відділу контролю за благоустроєм однієї зі столичних РДА за фактом вимагання та одержання хабаря за дозвіл на незаконну торгівлю ялинками.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!