Продовження карантину у Львові, навчання у школах та старт Олімпіади у Пекіні. Головне за добу

1203 0
Коротко розповідаємо про важливі події минулої доби.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

У Львові міська комісія ТЕБ і НС продовжила дистанційне навчання для учнів 5-11 класів через все ще високий рівень захворюваності. Також у місті надалі діятиме посилений карантин. Водночас за рішенням обласної комісії ТЕБ і НС, в області очне навчання школи можуть продовжити, якщо кількість хворих учнів та педагогів не більше 50%, при цьому це стосується не усіх міст. При цьому початкові школи на Львівщині надалі навчатимуться офлайн.

Читайте також: Коли можна завершувати самоізоляцію після захворювання на коронавірус. Пояснення

У Пекіні стартували Олімпійські ігри-2022. Україну представляють 45 спортсменів у 12 спортивних дисциплінах. Серед українських олімпійців – семеро львів’ян. У міській раді пообіцяли спортсменам за перемогу на олімпіаді придбати квартири.

Пандемія триває вже два роки, й учні вчаться то дистанційно, то очно. Цього разу перехід на «дистанційку» став досить очікуваним, тим не менше – і батьки, і вчителі, і учні знову стикаються з серйозним випробуванням – то поганою якістю онлайн-уроків, то взагалі їх відсутністю. Тvoemisto.tv спробувало дізнатися, що не так із онлайн-навчанням у львівських школах, хто відповідальний за відсутність уроків в онлайні та як ситуацію можна було б покращити.

НСЗУ ввела новий показник для пологових будинків та відділень, за яким мінімальна кількість пологів повинна становити не менше 150 на рік. За результатами 2021 року на Львівщині таку умову не виконали п’ять закладів, відтак, їх можуть закрити.

Читайте також: Чому б у Львові не запровадити штраф за блокування руху трамвая без причини?

На відремонтованій вул. Бандери нові світлофори все ще не облаштували. Нині на деяких ділянках вулиці працюють тимчасові, а на інших є лише опори та комунікації під нову техніку. У грудні торік вулицю відкрили для проїзду після реконструкції, утім завершення усіх робіт, що передбачені проєктом, і здача вулиці в експлуатацію заплановані на 2022 рік. Тим часом мешканці скаржаться, що відремонтована вулиця, яку робили за принципом «Вулиця для всіх», має недоліки. Коли вирішать проблему, читайте у новині.

Крім того, на тій же вул. Бандери цього року місто планує розпочати облаштування зупинки на перетині з вул. Чупринки, а також демонтувати аварійну підпірну стінку на вулиці Професорській.

Гарних вихідних!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!