Київ

Прихожани УПЦ МП у Києво-Печерській Лаврі збирають гроші на заставу митрополиту Павлу

817 0
Також триває збір коштів на «звільнення» Павла через сервіс iPay, щоправда, з ним виникли якісь проблеми.
Фото: Андрій Ковальов / Facebook

Фото: Андрій Ковальов / Facebook

Після арешту екснамісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла, більш відомого як Паша «Мерседес», прихожани московського патріархату розпочали збір коштів на грошову заставу. Відповідний напис про призначення коштів з’явився на скриньці для пожертв у храмі Агапіта Печерського на території Лаври.
 
Про це повідомив у Facebook журналіст, речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов, який сфотографував скриньку з підписом «На заставу за митрополита Павла» у Лаврі.
 
 

Сума визначеної судом застави, після внесення якої екснамісника Києво-Печерської Лаври звільнять з-під варти, перевищує 33 мільйони гривень.

Окрім цього, в інформаційно-просвітницькому відділі УПЦ повідомили, що було відкрито лінію для збору пожертв на заставу митрополиту Павлу через сервіс iPay. Там зазначили, що за добу у Києво-Печерській Лаврі на підтримку Павла зібрали більше 450 тис. грн, однак 17 липня, «з незрозумілих причин» онлайн-ресурс ipay.ua прийом оплати, який організували в обителі, відключив», вказали у пресслужбі МП.

Нагадаємо, за рішенням Солом’янського райсуду Києва, одіозному митрополиту УПЦ МП Павлу (Лебедю) змінили запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою в СІЗО до 14 серпня або заставу у розмірі понад 33 мільйони гривень

Зазначимо, Служба безпеки України вручила підозру московському екснаміснику Лаври за двома статтями:

 – розпалювання релігійної ворожнечі (ч. 1 ст. 161 КК);

 – виправдання та заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 436−2 ККУ).

Серед доказів для його звинувачень – перехоплені СБУ записи розмов Павла, частину яких було оприлюднено. Павло заявляв, що це «політична справа» і він нібито «ніколи не був на боці агресії».
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!