Київ

Приміщення університету Карпенка-Карого в Києві повернули у державну власність

604 0
Регіональне відділення Фонду Держмайна передало приміщення університету в оренду товариству, діяльність якого не пов’язана з освітнім процесом. Це є порушенням законодавства.
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Прокуратура повернула у державну власність приміщення столичного університету ім. Карпенка-Карого. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

«Господарський суд міста Києва задовольнив позов Київської міської прокуратури та визнав недійсним договір оренди приміщення навчального корпусу Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого, що використовувалося не для освітніх цілей», – наголосили там.

Чинним законодавством передбачено, що оренда об’єктів та майна державних і комунальних закладів освіти можлива лише у випадках надання орендарем послуг, які пов’язані із забезпеченням освітнього процесу.

Читайте також: У Києві чиновників Дніпровської РДА викрили на злочинній схемі з 90-х

Однак, як встановили ювенальні прокурори міської прокуратури, Регіональне відділення Фонду Держмайна України по місту Києву передало приміщення університету площею 145,8 кв.м. та вартістю 3,4 млн грн в оренду товариству, діяльність якого не пов’язана з освітнім процесом.

Реагуючи на порушення, прокурор звернувся до суду з позовом про визнання недійсним договору оренди та повернення майна. Суд задовольнив позов у повному обсязі.

Нагадаємо, в Києві суд повернув у власність держави ділянки Біличанського лісу вартістю 36 млн грн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!